04.04.2007. / 12:52

Autor: Nacionalova redakcija

BiH

Čović protiv izdvajanja Posavine iz Republike Srpske

“Kako je Dodik krenuo s pričom o trećem entitetu, tako su se i drugi počeli utrkivati s kojekakvim ustavnim rješenjima", rekao je Čović

Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, predsjednik te stranke Dragan Čović nije mogao precizirati kome će HDZ BiH dati potporu na budućim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, objavio je Pincom.info. Čović nije htio odgovoriti na pitanje namjerava li podržati Ivu Sanader rekavši da je pre rano govoriti o tome. “U Sarajevu nismo čak razgovarali o tome. Dogovorili smo se napraviti platformu za koju vjerujem da može dati puni rezultat za interese Hrvata BiH kad je u pitanju izbor za Sabor RH. Tek nakon te platforme moći ćemo imati konačno stajalište. Danas je vrlo malo prepreka da to ne radimo zajednički”, istaknuo je Čović. Na pitanje hoće li ta platforma biti ponuđena i drugim strankama, konkretno SDP-u, Čović je odgovorio kratko: “Naravno”.

Čović je izjavio da nisu odustali od svoje stranke u Hrvatskoj: “Ni od čega nismo odustali. Interes HDZ-a BiH jest imati svoje zastupnike u Saboru RH, dok u izbornom zakonu Hrvatske postoji ta mogućnost”.

Na pitanje kako komentira istupe Zvonke Jurišića da dijelovi Posavine trebaju biti odcjepljeni iz RS-a, što je podržao i Božo Ljubić, Čović je rekao da takve stavove ne bi podržao, ali ni komentirao. “Kako je Dodik krenuo s pričom o trećem entitetu, tako su se i drugi počeli utrkivati s kojekakvim ustavnim rješenjima. Mislim da će se pitanje Ustava BiH rješavati u Parlamentu, zajedničkim sjedenjem za stolom predstavnika međunarodne zajednice i predstavnika svih parlamentarnih stranaka iz tri naroda”, potvrdio je Čović.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika