04.04.2007. / 16:18

Autor: Martina Zeković

ISTRAGA PROTIV CVITANOVIĆA

Svalina će ipak suditi Cviku

USKOK je u svojem zahtjevu naveo da sudac Svalina predstavnicima USKOK-a ne dopušta postavljati pitanja, dok istovremeno dopušta braniteljima osumnjičenika da čine što ih je volja, pa čak i da mobitelima snimaju iskaze svjedoka

Istražni sudac Davor Svalina ipak će suditi u postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika i ostalih osumnjičenika za organiziranu preprodaju droge na otoku Korčuli, odlučio je Vrhovni sud koji je odbio žalbu splitskog USKOK-a na odluku predsjednika Županijskog suda u Splitu Igora Benzona da ne prihvati njihov zahtjev za izuzećem istražnog suca Svaline. USKOK je u svojem zahtjevu naveo da sudac Svalina predstavnicima USKOK-a ne dopušta postavljati pitanja, dok istovremeno dopušta braniteljima osumnjičenika da čine što ih je volja, pa čak i da mobitelima snimaju iskaze svjedoka. Ove tvrdnje Svalina je odbacio u svojemu očitovanju.

U srijedu je u istrazi protiv Cvitanovića saslušan načelnik Odjela kriminaliteta droga Ivan Kasum i još jedna osoba. Kasum je zaslužan za uhićenje Cvika početkom siječnja u Splitu.

Nakon što je pobjegao policajcima na Korčuli, Cvik je uhićen oko šest mjeseci kasnije. Za njim je bila raspisana i međunarodna tjeralica. USKOK ga je zajedno s bratom Mirjanom i djevojkom, dubrovačkom odvjetnicom Anom Birimišom, optužio i za "pranje novca" stečena na nezakonit način.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika