04.04.2007. / 19:15

Autor: Nina Tomljanović

LJUBLJANA

Nastavljaju se razgovori o hrvatsko-slovenskim odnosima

U petak će o odnosima s Hrvatskom, kako se doznaje, raspravljat i koordinacija parlamentarnih stranaka s premijerom Janezom Janšom

U srijedu, 4.travnja strateško vijeće slovenskog ministarstva vanjskih poslova održalo je svoj drugi sastanak posvećen odnosima s Republikom Hrvatskom.

"Razgovarali smo o slovensko-hrvatskim odnosima i našem mogućem doprinosu parlamentarnoj raspravi koja će slijediti sljedećih dana i tjedana", izjavio je novinarima nakon sastanka ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

On je podsjetio na najave da će parlament uskoro raspravljati o tekstu Rezolucije o odnosima s Hrvatskom, odnosno o problematici granice.

Rupel je izjavio da su na sastanku u svezi s time u živoj raspravi izneseni "argumentirani, potkrijepljeni i dobri argumenti".

"Mi ćemo nastojati da u kratkom razdoblju formuliramo, odnosno bolje rečeno artikuliramo volju slovenske politike prema RH", kazao je Rupel dodajući da će to biti učinjeno u jednom "kraćem tekstu".

Također je dodao da će slovensko ministarstvo vanjskih poslova nastaviti s analizom "svih aspekata hrvatsko-slovenskih odnosa - političkih, pravnih i povijesnih".

"Uz postojeću Bijelu knjigu pripremit ćemo dakle nove ekspertize", kazao je Rupel.

Domaćim medijima izjavu su dali nakon sastanka i ostali njegovi sudionici među kojima pravni stručnjak Miha Pogačnik, te predsjednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčić.

U petak će o odnosima s Hrvatskom, kako se doznaje, raspravljat i koordinacija parlamentarnih stranaka s premijerom Janezom Janšom. Očekuje se da će tada u javnosti biti objavljeno više pojedinosti o slovenskim stajalištima glede odnosa s Hrvatskom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika