05.04.2007. / 11:45

Autor: Martina Zeković

INICIJATIVA

Srbijanski NGO-i podržavaju pritisak EU na Beograd

U inicijativi su sudjelovali: Fond za humanitarno pravo, Inicijativa mladih za ljudska prava, Žene u crnom i Građanska inicijativa, Helsinški komitet za ljudska prava, Institut za otvoreno društvo, Komitet pravnika za ljudska prava i Beogradski krug

Osam srbijanskih nevladinih udruga tražilo je članice Europske unije da ne odustaju od pritisaka na Beograd zbog njegovih neispunjavanja preostalih obveza prema Međunarodnim kaznenom sudu u den Haagu jer bi takvim potezom vjerojatno bili uvrijeđeni i građani BiH, dok bi se građani Hrvatske mogli osjetiti izdanima jer je njihova zemlja godinama bila izložena mnogo većem pritiskom za suradnju nego što je Srbija ikada bila, objavio je u četvrtak beogradski B92. "Nastavak pregovora s EU, prije nego što budu izručeni ratni zločinci, vjerojatno bi uništio politički kredibilitet Unije i njenih predstavnika u Srbiji", ističu udruge.

Predsjednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht iznenađena je takvim stajalištem nekih nevladinih udruga izjavivši da je "inicijativa potpuno pogrešna, jer se takvim priopćenjima pomaže protivnicima suradnje s Haškim tribunalom i ulasku Srbije u Evropsku uniju".

U inicijativi su sudjelovali: Fond za humanitarno pravo, Inicijativa mladih za ljudska prava, Žene u crnom i Građanska inicijativa, Helsinški komitet za ljudska prava, Institut za otvoreno društvo, Komitet pravnika za ljudska prava i Beogradski krug.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika