05.04.2007. / 14:45

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Osječki vijećnici traže smjenu Vladimira Fabera

Vijećnici HSP-a i HDSSB-a svoj su zahtjev za opozivom načelnika Fabera obrazložili Faberovim susretom s odvjetnikom Radoslavom Arambašićem

Nakon što je u srijedu 4. travnja Dražen Matijević, jedan od odvjetnika Branimira Glavaša, novinarima dao CD sa fotografijama susreta načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Vladimira Fabera i odvjetnika Radoslava Arambašića snimljenom samo nekoliko sati nakon što je Arambašić svjedočio na Županijskom sudu u Osijeku u slučaju "selotejp", dvadeset i jedan vijećnik Skupštine Osječko-baranjske županije potpisao je u četvrtak 5. travnja zahtjev za smjenom Vladimira Fabera. Ako Skupština prihvati njihovu inicijativu, zahtjev za opozivom načelnika Fabera uputit će Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kako je rekao predsjednik Skupštine Damir Rešetar, vijećnici HSP-a i HDSSB-a svoj su zahtjev obrazložili susretom načelnika Fabera s odvjetnikom Radoslavom Arambašićem. Župan Krešimir Bubalo dodao je kako je razlog toj inicijativi i općenito nezadovoljstvo županijskih vlasti radom policije odnosno brojnim neriješenim slučajevima ubojstava u Osijeku, povećanjem kriminala, te porastom droge među mladima. "Gradska je čistoća više pomela droge s ulice nego je zaplijenio Faber", rekao je Bubalo.

Kao komentar na jučerašnji istup odvjetnika Dražena Matijevića koji je objavivši sporne fotografije ustvrdio da su one samo još jedan dokaz da su se dokazi u istrazi protiv Glavaša i ostalih šestero okrivljenika proizvodili, a ne prikupljali, ravnatelj policije Marijan Benko rekao je da se radi o neargumentiranom napadu na policiju i načelnika Fabera. Dodao je da Faber "uživa puno povjerenje Ravnateljstva jer svoju dužnost obavlja stručno, savjesno i profesionalno".

"Sastavši se s odvjetnikom Arambašićem, načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vladimir Faber nije prekršio pravila policijske struke niti bilo koji pozitivni propis Republike Hrvatske", istaknuo je Benko i dodao da je prethodna kriminalistička obradba provedena na zakonit način, da su svi dokazi prikupljeni u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku te da se prema svim uhićenim osobama postupalo zakonito. "Osim toga valjanost dokaza ocijenit će se tijekom kaznenog postupka na koji policija više ne može utjecati", zaključio je Marijan Benko.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika