06.04.2007. / 08:50

Autor: Nacionalova redakcija

OSIJEK

Osječki kirurg osuđen na jednu godinu zatvora

Osječki kirurg Vladimir Ilin koji je priznao uzimanje dara, ali ne i mita, Županijski sud u Osijeku je nepravomoćno presudio da je kriv za dva kažnjiva djela primanja mita. Nepravomoćno je osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora, a u kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, od 20. rujna do 2. listopada prošle godine. Kirurg se nije pojavio na izricanju presude, kao ni njegov odvjetnik. Obzirom da je proglašen krivim, snosi i sudske troškove, te mora vratiti dokazanu protupravno stečenu novčanu dobit u iznosu 1800 kuna.

Ilin je uhićen 20. rujna prošle godine kada se u jednom osječkom ugostiteljskom objektu našao s pacijentom koji mu je nakon prve rate od 800 kuna, trebao platiti ostatak svote u iznosu od tisuću kuna. Ilin je također bio osumnjičen da je kao kirurg u osječkoj Kliničkoj bolnici u lipnju 2002. zatražio za liječenje pacijentice od malignoma želuca 3 tisuće eura od njezine kćeri i zeta.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika