06.04.2007. / 11:09

Autor: Ana Kirin

USKRS

Čestitke predsjednika Mesića i premijera Sanadera

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Vlade Ivo sanader uputili su u petak 6. travnja uskrsne čestitke svim kršćanskim vjernicima te posebno kardinalu Josipu Bozaniću i Jovanu Pavloviću, metropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije.

"Imajući u vidu ekumensku simboliku ovogodišnje proslave uskrsnih blagdana, uz želju za svako osobno i obiteljsko dobro, želim sretan Uskrs svim kršćanskim vjernicima u Republici Hrvatskoj. Želim da središnje nadahnuće kršćanske vjere - Uskrs - svim vjernicima bude poticaj da se u duhu iskrene brige za bližnje i dalje zauzimaju za promicanje onih vrijednosti koje oplemenjuju naš društveni život i zajednička nastojanja, posebice za mir, dostojanstvo osobe, solidarnost i socijalnu pravdu, kako bismo više ostvarivali željeno dobro u cijeloj Domovini", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

U četitki kardinalu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i svim katoličkim vjernicima, Mesić je istaknuo potrebu da se u našoj Domovini nastavi dobra suradnja između Katoličke crkve i državnih vlasti radi promicanja općega dobra.

I u poruci mitropolitu Jovanu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj Mesić je podsjetio na ulogu Srpske pravoslavne Crkve u našoj Domovini, u promicanju solidarnosti, socijalne pravde, mira i pomirenja, kao i međuvjerskog i ekumenskog dijaloga. «Vrlo važan prinos što ga u tome smislu nastavlja davati Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj vidljiv je i u njezinoj suradnji s hrvatskim državnim vlastima. Vjerujem da će se ta suradnja nastaviti za dobro vjernika i svih naših građana", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Premijer Sanader je u svojim čestitkama u ime Vlade i svoje osobno vjernicima i čelnicima katoličke i pravoslavne crkve u Hrvatskoj zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika