06.04.2007. / 13:13

Autor: Ana Kirin

EKSKLUZIVNO

Radoslav Arambašić:"Bio sam na meti otmičara zbog afere selotejp"

"Htjeli su na mene napraviti pritisak kako bih svjedočio u korist Branimira Glavaša"

Osječki odvjetnik Radoslav Arambašić izjavio je u razgovoru za Nacional.hr u petak 6. travnja kako je uvjeren da je Viktor Tolj, koji je prije dva tjedna oteo njegovog sina, također odvjetnika, Vjenceslava Arambašića, dio kriminalnog miljea poveznog sa slučajem selotejp. "Načelnik Faber je zahvaljujući svojoj sposobnosti okončao talačku krizu kada je mog sina oteo kriminalac koji očito ipak ima veze sa slučajem selotejp", kazao je Radoslav Arambašić. Iako je u početku odbacivao takva nagađanja novinara, Arambašić je sada sve više uvjeren da se zaista radi o pritisku na njega da svjedoči u korist Glavaša.

Radoslav Arambašić bio je odvjetnik Gordane Getoš-Magdić, a sada je i sam svjedok u slučaju "selotejp". Za svjedoka su ga predložili novi branitelji Gordane Getoš-Magdić i Glavaševi branitelji, kako bi svjedočio o tome u kakvom je zdravstvenom i psihičkom stanju bila njegova bivša branjenica kada je davala iskaze u kojima je tvrdila da je Branimir Glavaš bio glavni i izravni nalogodavac okrutnih ubojstava nepoćudnih osječkih civila srpske nacionalnosti.

Nakon što je tome svjedočio pred Županijskim sudom u Osijeku u utorak 3. travnja, Arambašić se, kako je rekao za Nacional.hr, sastao s načelnikom osječko-baranjske policijske uprave Vladimirom Faberom. "Htio sam Faberu i specijalnoj policiji zahvaliti što su mi spasili sina, kada ga je oteo osječki kriminalac Viktor Tolj", naveo je kao razlog tog sastanka Arambašić. Komentirajući objavljivanje tajno snimljenih fotografija njihova susreta, koje je novinarima predao Glavašev odvjetnik Dražen Matijašević, Arambašić je za Nacional.hr izjavio: "To kako se ponašaju Glavaševi branitelji dokaz je njihova poremećenog morala, ali i sramota za naše pravosuđe. Sramotno je i da naši novinari pristaju na takve igre i objavljuju njihove priče", te dodao: "Zar je odvjetnicima zabranjeno da se druže s policijskim čelnicima? Tako bi nam uskoro mogli zabraniti i sastajanje s novinarima".

Činjenicu da se na Internet stranici Branimira Glavaša nudi 1000 kuna onome tko odgovori na pitanje "S kim se još Vladimir Faber sastao istoga dana u 11 sati, u restoranu na Copaccabani?", Arambašić je ocijenio kao pritisak na svjedoke i "pljuvanje na pravnu državu".

Vezane vijesti

Sud BiH odlučuje o zatvorskoj kazni: Glavaš planira bijeg u Južnu Ameriku?

Sud BiH odlučuje o zatvorskoj kazni: Glavaš planira bijeg u Južnu Ameriku?

Sudbina Branimira Glavaša, u Hrvatskoj pravomoćno osuđenog na osam godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku, bit će mnogo jasnija danas, nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika