06.04.2007. / 14:30

Autor: Nacionalova redakcija

IRAK

Islamska vojska poziva Osamu bin Ladena na intervenciju protiv al Qaede u Iraku

U tom priopćenju Islamska vojska žestoko kritizira al Qaedu u Iraku i posebice joj pripisuje "ubojstva više od trideset članova drugih skupina sunitskih džihadista

Islamska vojska u Iraku, jedna od najvažnijih skupina sunitske gerile u zemlji, poziva šefa al Qaede, Osamu bin Ladena da intervenira radi okončanja djelovanja iračkog ogranka te mreže, javlja Hina.

"Pozivamo čelnike al Qaede, posebice šeika Osamu bin Ladena da preuzme odgovornosti u pogledu djelovanja organizacije al Qaede u Mezopotamiji", piše Islamska vojska u Iraku u priopćenju na internetu.

U tom priopćenju Islamska vojska žestoko kritizira al Qaedu u Iraku i posebice joj pripisuje "ubojstva više od trideset članova drugih skupina sunitskih džihadista.

U listopadu 2006. Islamska vojska, skupina bivših članova iračke stranke Baas, izjavila je da je spremna pregovarati s američkom vojskom, ali je isključila kontakte s iračkim vlastima.

Ona je također tražila da se SAD obveže povući svoje postrojbe iz Iraka, da oslobode iračke i arapske zatočenike i "priznaju irački otpor jedinim legitimnim predstavnikom iračkog naroda".

Sunitski čelnici su već pozvali bin Ladena da osudi lokalni ogranak al Qaede koji kontrolira "islamsku državu u Iraku" koju je samoproglasio i vodio Abu Omar al-Baghdadi

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika