06.04.2007. / 15:00

Autor: Nacionalova redakcija

KARLOVAC

Obdukcija potvrdila da je Martinović umro zbog trovanja CO2

U mišljenju, uz taj nalaz, piše da je "vanjskim pregledom i obdukcijom Zdravka Martinovića utvrđeno da je imenovani umro nasilnom smrću, uslijed moždane smrti nastale zbog gušenja, nastalog najvjerojatnije udahnućem ugljičnog dioksida"

Duboku komu i smrt Zdravka Martinovića prouzročila je komplikacija nakon gušenja nastalog najvjerojatnije nakon udahnuća ugljičnog dioksida, navedeno je u izvješću zagrebačkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku koje je u petak 6. travnja stiglo u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu, doznaje se od glasnogovornice Suda Alenke Laptalo.

U mišljenju, uz taj nalaz, piše da je "vanjskim pregledom i obdukcijom Zdravka Martinovića utvrđeno da je imenovani umro nasilnom smrću, uslijed moždane smrti nastale zbog gušenja, nastalog najvjerojatnije udahnućem ugljičnog dioksida".

Istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak, osim ovoga nalaza, do sada je dobila nalaz i mišljenje vještaka Centra za kriminalistička vještačenja u Zagrebu o količinama ugljičnog dioksida emitiranima iz Karlovačke pivovare i nalaz Odjela za patologiju Hrvatskog veterinarskog instituta o uzrocima uginuća psa Zdravka Martinovića.

Od sutkinje Jerinić Mušnjak doznaje se da je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva od Veterinarskog instituta dodatno zatražila vještačenje na nalaz s mišljenjem - je li smrt psa mogla nastupiti kao posljedica udisanja ugljičnog dioksida, tj. da se vještaci izjasne je li kod psa i dviju pataka, koje su uginule u neposrednoj blizini pokojnog Marinovića, moglo doći do hipoksičkog gušenja, Također traži i da se izjasne koja je latentna doza ugljičnog dioksida potrebna da bi životinje uginule.

Veći dio nalaza inspekcijskih službi, koje su obavile nadzor neposredno nakon Martinovićeva stradavanja, također je stigao. Riječ je o nalazima Vodopravne inspekcije, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH, Uprave za inspekcijske poslove, Državnog inspektorata RH, Inspekcije rada i zaštite okoliša, kao i zapisnicima Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba..

Istražni postupak provodi se protiv okrivljenika Gabora Ligetija, Slavena Siladića, Zrinke Odrčić, Marije Tufeković, Marinka Kovačević i okrivljene pravne osobe Karlovačka pivovara d.d. zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti opće opasnom radnjom ili sredstvom sa smrtnim ishodom.

Vezane vijesti

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Emisija stakleničkih plinova do 2020. godine mogla bi porasti na devet milijarda tona iznad razine potrebne za ograničenje globalnog zagrijavanja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika