07.04.2007. / 12:56

Autor: Martina Zeković

LUKA PLOČE

Premijer BiH traži brzu odluku svoje vlade o povlaštenom statusu

Prema najavama predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikole Špirića, on će što prije pokušati pokrenuti postupak usuglašavanja članova njegove vlade o prijedlogu Hrvatske da se BiH ponudi status najpovlaštenije nacije pri korištenju luke Ploče, objavio je u subotu sarajevski list Dnevni avaz. Odbio je iznijeti osobno stajalište o prijedlogu što ga je vlastima u Sarajevu dao hrvatski premijer Ivo Sanader za posjeta BiH krajem ožujka.

Prema mišljenju Špirićevog zamjenika i ministra sigurnosti BiH Tarika Sadovića, u prijedlogu premijera Sanadera zapravo nema ničega osobito novoga odnosno da Hrvatska njegovoj zemlji nudi ono što već ima dok istodobno traži povlašteni status na prometnom koridoru V c kroz BiH. "U čemu je onda taj povlašteni status BiH?", pita Sadović i dodaje kako u Sanaderovu prijedlogu nedostaje niz potankosti koje bi pojasnile što se BiH konkretno nudi u Pločama u ekonomskom smislu.

Ministar prometa i komunikacija BiH Božo Ljubić kazao je kako promemoriju hrvatskog premijera o Pločama uopće nije vidio.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika