09.04.2007. / 15:05

Autor: Ana Kirin

SDP

Račanovo stanje stabilno

Zdravstveno stanje Ivice Račana je stabilno, a nakon dva dana pauze nastavlja se zračenje u predjelu desnog ramena, izvijestio je SDP u ponedjeljak 9. travnja. U priopćenju Račanove stranke još se navodi kako će se intenzivno liječenje do daljnjega provoditi u bolnici, a da će SDP i dalje pravodobno obavještavati javnost o svim činjenicama bitnim za nastavak liječenja.

Račan je zbog komplikacija vezanih uz bolest i zbog nastavka liječenja ponovno hospitaliziran u subotu 24. ožujka u KBC-u Zagreb. Očekivalo da će u bolnici ostati kratko, no najnovijim pretragama otkrivene su mu nove metastaze u mozgu. SDP-ov ured za odnose s javnošću već je u četvrtak 5. travnja priopćio kako se predsjedniku SDP-a zdravstveno stanje poboljšalo, a liječenje se nastavlja prema planu.

Ivica Račan se u Zagreb vratio 10. ožujka nakon dviju operacija tumora u Münchenu, i od tada je bio na kućnom liječenju. U Gradskoj klinici u Münchenu ustanovljen mu je karcinom uretera, te mu je operativnim zahvatom uklonjen lijevi bubreg, ureter i limfni čvorovi. Za tumor u ramenu ustanovilo se da su metastaze karcinoma uretera, a ne atipični tumor ramena, kao što su govorile prve dijagnoze. Metastaza tumora iz mišića desnog ramena odstranjena mu je drugom operacijom.

Vezane vijesti

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi...

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi Hrvatska'

U povodu 4. godišnjice smrti bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Ivice Račana, izaslanstvo SDP-a koje je vodio čelnik stranke Zoran Milanović danas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika