10.04.2007. / 12:29

Autor: Nina Tomljanović

IZRAEL

Uhićeni gerilci koji su htjeli napasti Tel Aviv

Shin Bet je uhitio 19 pripadnika nasilne Hamasove skupine iz grada Qalqiliye sa Zapadne obale, koji su povezani s tim planom

U utorak, 10.travnja sigurnosna agencija Shin Bet objavila je da su izraelski agenti uhitili skupinu islamskih gerilaca koji su planirali aktivirati više automobila-bomba u Tel Avivu i tako završiti petomjesečni prekid vatre.

Shin Bet je uhitio 19 pripadnika nasilne Hamasove skupine iz grada Qalqiliye sa Zapadne obale, koji su povezani s tim planom. Bombaš samoubojica u Tel Aviv je dovezao auto sa stotinu kilograma eksploziva, ali ga nije aktivirao. U Tel Aviv je vozač mogao ući jedino jer mu je pomajka izraelska Arapkinja, ima izraelsku osobnu iskaznicu i auto s izraelskom registracijom, tvrde sigurnosne snage. Uhićenja su se dogodila krajem ožujka, ali pojedinosti su objavljene tek u utorak.

Vozač se, iako se još ne zna zašto, okrenuo i vratio u Qalqiliyu, gdje je auto poslije eksplodirao zbog tehničkoga kvara i nitko nije ozlijeđen, stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika