10.04.2007. / 12:55

Autor: Nina Tomljanović

INTERNET

Google korisnici kao ''majstori'' zemljopisnih karata

Nove opcije omogućit će međusobno dijeljenje mapa, uz mogućnost stvaranja lokaliziranih mapa s prikazom točaka od interesa u određenom području

Google, vodeća internetska kompanija odlučila je proširiti svoju popularnu tehnologiju izrade zemljišnih mapa tako da korisnicima dopušta stvaranje personaliziranih mapa upotpunjenih vlastitim fotografijama i lokacijama.

Nove opcije omogućit će međusobno dijeljenje mapa, uz mogućnost stvaranja lokaliziranih mapa s prikazom točaka od interesa u određenom području. Korisnici će moći birati hoće li njihove mape biti javno dostupne ili privatne. Uz to mogu odrediti mjerilo prikaza, redoslijed kojim će pojedinačna obilježja biti poredana u postraničnom stupcu, te čak dizajn ikonica na mapi. Također, moguća je i opcija satelitskog prikaza.

Google se nada da će jednostavnost novih obilježja generirati na milijune izuzetno specijaliziranih karata za pohranu u njegovu pretraživačkom indeksu. Google Maps trenutačno je treća najpopularnija takva web stranica, nakon AOL-ova Mapquesta i Yahoo Maps.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika