10.04.2007. / 15:27

Autor: Nacionalova redakcija

OSIJEK

Odbijen zahtjev Odvjetništva za dopunom istrage slučaja "selotejp"

Istražni sudac Mario Kovač i Izvanraspravno vijeće, koje je o tome raspravljalo u petak, ocijenili su da nema razloga za dopunu istrage i saslušanje jednoga novog svjedoka i još nekolicine ranije predloženih, što je tražio Odvjetništvo, jer ti svjedoci svojim iskazima ne bi ništa novo unijeli u rasvjetljivanje istrage

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku odbilo je zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva u Osijeku za dopunom istrage u tzv. slučaju "selotejp", prihvativši argumente protiv dopune istrage što ih je naveo istražni sudac Mario Kovač, koji je u četvrtak odbio zahtjev za dopunom istrage, izvijestio je danas glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Istražni sudac Kovač i Izvanraspravno vijeće, koje je o tome raspravljalo u petak, ocijenili su da nema razloga za dopunu istrage i saslušanje jednoga novog svjedoka i još nekolicine ranije predloženih, što je tražio Odvjetništvo, jer ti svjedoci svojim iskazima ne bi ništa novo unijeli u rasvjetljivanje istrage, kazao je Rožac na tiskovnoj konferenciji.

Dodao je kako predloženi svjedoci nisu relevantni jer nisu bili na mjestu događaja, a jedan od njih u to vrijeme nije bio ni u Osijeku ni u Hrvatskoj.

Sada je na potezu Županijsko državno odvjetništvo kojemu je danas Izvanraspravno vijeće dostavilo svoju odluku o odbijanju dopune istrage, te u roku od 15 dana treba odlučiti hoće li odbaciti ili podignuti optužnicu za sedam osumnjičenika u slučaju "selotejp", kazao je Rožac.

Napomenuo je kako Odvjetništvo više ne može tražiti dopunu istrage. Budući da šestomjesečni pritvor za šestoricu osumnjičenika istječe sljedeći tjedan, točnije prvom osumnjičeniku 16. travnja, Županijsko državno odvjetništvo svoju odluku mora donijeti i prije, kazao je Rožac.

Na upit je li svjedočenje Vjenceslava Billa, koji je jučer umro u Zagrebu, i kojega je kao svjedoka u slučaju "selotejp" 2. travnja u Zagrebu ispitao sudac Kovač, pravovaljano, Rožac je odgovorio potvrdno.

Na pitanje štrajka li još Gordana Getoš-Magdić glađu, Rožac je rekao da ima samo informaciju istražnog suca Kovača da je štrajka glađu, ali da pojedinosti ne zna.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika