11.04.2007. / 10:18

Autor: Ana Kirin

ZADAR

Podmetnuta eksplozija u dvorištu benkovačkog gradonačelnika

Branko Kutija je rekao kako ne zna tko je postavio eksplozivnu napravu pod njegov službeni automobil, te da taj čin ne može povezati ni sa kime niti s bilo kakvim svojim mogućim sukobom s nekim jer mu nitko nije prijetio

U eksploziji u dvorištu obiteljske kuće benkovačkog gradonačelnika Branka Kutije na Benkovačkoj cesti u Zadru u srijedu 11. travnja nešto prije 2 sata ujutro uništena su dva automobila. Kako je Nacional.hr doznao od glasnogovornice zadarske policije Sandre Poljak Jurinčić, jedan od uništenih automobila, Renault Laguna, u vlasništvu je Grada Benkovca, a drugi, Citroen Xara, u privatnom vlasništvu gradonačelnika Kutije. U eksploziji je oštećeno i više stakala na Kutijinoj obiteljskoj kući u kojoj je u vrijeme eksplozije on bio sa suprugom.

Glasnogovornica PU zadarske rekla je za Nacional.hr da se vjerojatno radi o namjernom podmetanju bombe, ali bilo kakvi dodatni detalji za sada nisu poznati.

Na mjesto događaja izišli su istražni sudac Županijskog suda u Zadru i policijski službenici koji provode očevid. Tijekom dana očekuje se i dolazak vještaka iz Zagreba.

Branko Kutija sam je u srijedu ujutro izjavio da je eksplozivna naprava bila podmetnuta pod službeni automobil ispod kojega je ostao veliki krater dok je privatni automobil parkiran pokraj oštećen od eksplozije.

Rekao je kako ne zna tko je postavio eksplozivnu napravu pod njegov službeni automobil, te da taj čin ne može povezati ni sa kime niti s bilo kakvim svojim mogućim sukobom s nekim jer mu nitko nije prijetio.

"Nikad se u životu nisam ni potukao, ni s kim nisam u neprijateljstvu, a osim razlika u mišljenju u ponekim pitanjima, koje ne smatram nikakvim sukobima u mom svakodnevnom gradonačelničkom poslu, nema nikakvih nesporazuma koji bi nagovijestili ovakav čin", kazao je Kutija. Dodao je kako ne vjeruje da iza ovog terorističkog čina stoje politički motivi, a ne zna da se zamjerio bilo komu iz nekih drugih pobuda.

HDZ-ovac Branko Kutija već je gotovo 10 godina gradonačelnik Benkovca, a član je i Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije. Sve dosadašnje lokalne izbore u Benkovcu dobivao je s apsolutnom prevlašću.

Vezane vijesti

Eksplozija u tvornici streljiva u Goraždu, radnik teško ozlijeđen

Eksplozija u tvornici streljiva u Goraždu, radnik teško ozlijeđen

Jedan radnik teško je ozlijeđen u petak u eksploziji koja se dogodila u tvornici streljiva u Goraždu u istočnoj Bosni, potvrđeno je iz uprave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika