11.04.2007. / 10:19

Autor: Martina Zeković

POZIV HRVATSKE U NATO

Bush potpisao akt o proširenju NATO-a

Američki predsjednik George W. Bush u utorak je potpisao 'Akt o konsolidaciji slobode kroz NATO za 2007.', čime je podržano daljnje proširenje NATO-a, a u članstvo su pozvane Hrvatska, Makedonija, Albanija, Ukrajina i Gruzija. Pozvanim se zemljama odobrava vojna pomoć u fiskalnoj godini 2008. "Aktom o konsolidaciji slobode kroz NATO za 2007. reafirmira se podrška SAD-a za stalno širenje Sjevernoatlantskog saveza, te se određuje da su Hrvatska, Albanija, Makedonija, Gruzija i Ukrajina podobne za primanje pomoći prema Zakonu o sudjelovanju u NATO-u iz 1994.", stoji u priopćenju Bijele kuće.

Naime, Predstavnički dom američkog Kongresa tu je rezoluciju usvojio 6. ožujka, a Senat 16. ožujka. Rezolucija je s potpisom predsjednika Georgea W. Busha, stupila na snagu. Slične je rezolucije Kongres donosio i uoči ranijih krugova proširenja NATO-a. Tako Hrvatska može očekivati pozivnicu za članstvo na idućem summitu NATO-a u prvoj polovini 2008. godine.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika