11.04.2007. / 11:32

Autor: Martina Zeković

PREDIZBORNA UTRKA

Ljubo Jurčić uputio zahtjev za članstvo u SDP-u

Ljubo Jurčić uputio je zahtjev za članstvo u najvećoj opozicijskoj stranci, SDP-u. Dobar odnos i visoko kotiranje u vrhu stranke stekao je tijekom svog mandata kao ministar gospodarstva u Račanovoj Vladi, a već je i najavio da će prihvatiti kandidaturu za premijera ukoliko se čitav SDP složi oko toga. Jurčić je u utorak izjavio i kako je razgovarao s Račanom koji bi uskoro trebao donijeti i obznaniti važne odluke o svojim nasljednicima i vodećim ljudima stranke. Upravo je pritisak javnosti razlog ranijoj objavi imena nego što je stranka planirala.

Nacional je još u ožujku objavio tekst o Ljubi Jurčiću kao premijerskom kandidatu SDP-a. Potvrda tome bilo je predstavljanje Gospodarskog programa SDP-a čiji je autor taj profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i bivši ministar gospodarstva. Različiti izvori unutar SDP-a tada su potvrdili za Nacional kako je Jurčić favorit Ivice Račana. Međutim planovi o novom premijerskom kandidatu stari su tri godine kada se Račan obvezao srediti političku situaciju unutar stranke i uvesti nove ljude, dok je Jurčić preuzeo formiranje strategije koja bi dovela do izborne pobjede.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika