11.04.2007. / 12:00

Autor: Ana Kirin

IRAK

U novim sukobima poginulo dvadeset pobunjenika i četiri iračka vojnika

U žestokim sukobima koji su u dvjema sunitskim četvrtima u središtu Bagdada počeli u utorak 10. travnja poginulo je 20 pobunjenika i četiri iračka vojnika, a 16 američkih vojnika je ranjeno. Sukobi u četvrtima Fadhil i Sheik Omar najveći su neredi u Bagdadu od kad je prije dva mjeseca pokrenuta velika mirotvorna akcija u iračkom glavnom gradu.

Prema izvorima Associated Pressa, irački vojnici u srijedu 11. travnja drže stražu oko četvrti Fadhil, a stanovnici se skrivaju u svojim domovima.

Sunitska Udruga muslimanskih učenjaka priopćila je kako su sukobi u utorak započeli nakon što su irački vojnici ušli u džamiju i pogubili dvojicu mladića pred ostalim vjernicima. Vojska je navodno tom prilikom koristila i suzavac.

Međutim, svjedok agencije Associated Press iz četvrti Fadhil tvrdi da su dvojica muškaraca pogubljena na tržnici, a ne u džamiji.

Prema izvoru iz američke vojske, bitka je počela nakon što su američki i irački vojnici napadnuti.

U eksploziji bombe uz cestu u mjestu Hillah, južno od Bagdada, u srijedu je poginuo jedan policajac, a trojica su ranjena.

U drugoj eksploziji koja je bila usmjerena na policijsku patrolu u Mosulu, također je poginuo jedan policajac i dvojica su ranjena, a ozlijeđeno je i šest civila.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika