11.04.2007. / 15:41

Autor: Melisa Skender

Extra zona

Tko je Larry Birkhead, otac djevojčice Anne Nicole Smith

Larry Brikhead, pokazalo je DNK testiranje, otac je sedmomjesečne Dannielynn a sudsku bitku za skrbništvo vjerojarno će dobiti budući je Howard Stern odustao od nje zbog, kako se nagađa, dogovora dvojice muškaraca oko podijele imovine preminule starlete

Kako je konačno ustanovljeno DNK analizom, otac sedmomjesečne Dannielynn Hope Marshall Stren, što je puno ime djevojčice Anne Nicole Smith, je Larry E. Birkhead. Tko je pak ovaj 34-godišnji fotograf slavnih manje je poznato. Zna se kako je rođen 1973. u Kentuckyju, ima brata blizanca Louisa i dvije sestre. Anne Nicole Smith upoznao je u svibnju 2004. na Kentucky Derby završnoj zabavi koja već tradicionalno privlači poznate ljude iz showbizza. Par je bio u vezi dvije i pol godine, a prema riječima Larryja Birkheada, planirali su imati djecu.

Kako je rekao u emisiji Larryja Kinga, Anne Nicole Smith spontano je pobacila njihovo prvo dijete, a kad je ostala trudna s Dannielynn Birkhead se brinuo o njoj tijekom prvih pet mjeseci trudnoće. Pri tom joj je često prigovarao zbog njezinog uzimanja, kako je rekao Larryju Kingu, brojnih štetnih stvari i lijekova koji su mogli naškoditi nerođenom djetetu. No, konačni razlog prekida bio je, tvrdi Birkhead, bivši odvjetnik i prijatelj Anne Nicole Smith, Howard K. Stern koji je i upisan kao otac u Dannielynn rodni list.

Howard K. Stern nagovorio je Anne Nicole Smith da preseli na Bahame gdje je kupila kuću za koju u međuvremenu nije uspjela platiti niti jednu ratu kredita. Nakon njezine smrti Stern je nastojao osujetiti DNK utvrđivanje očinstva koje je Larry Birkhead tražio i prije tragične smrti Anne Nicole Smith. DNK testiranje tako mu je odbijeno na sudu u Californiji gdje Birkhead trenutno živi, potom i u Floridi, da bi se konačno uspio izboriti za utvrđivanje očinstva tek na sudu na Bahamima. No, konačnim dokazom očinstva Birkheadova bitka nije završena jer tek za tjedan dana sud bi trebao raspraviti kome dodijeliti skrbništvo nad bebom koja će vjerojatno naslijediti oko 500 milijuna dolara imetka bivšeg supruga svoje pokojne majke, Howarda Marshala. Osim Birkheada zahtjev za skrbništvom predat će i majka Anne Nicole Smith, Virgie Arthur, no kako dvije žene godinama nisu razgovarale malo je vjerojatno da će dijete biti povjereno baki. Jedini ozbiljan protivnik u parnici za skrbništvo Birkheadu bi mogao biti Howard Stern, no on je u medijima već izjavio kako nema namjeru stajati Birkheadu na putu.

Iznenadna popustljivost Howarda K. Sterna koji je nakon presude odlučio kako se neće boriti za skrbništvo nad djevojčicom tumači se neprovjerenom informacijom prema kojoj su se dvojica muškaraca već prije dva mjeseca, kad je Stern prvi put dozvolio Birkheadu da vidi djevojčicu, dogovorila oko podijele imovine Anne Nicole Smith i njezinog nasljedstva. Naime, kako je Howard Marshal, naftni magnat iz Texasa umro prije no što je u oporuku stigao uvrstiti i svoju novopečenu, 63 godine mlađu suprugu, parnica oko njegova nasljedstva traje od kako je umro 1995. godine. Anne Nicole Smith također nije stigla mijenjati svoju oporuku prema kojoj bi nasljedstvo, ukoliko ga dobije, trebalo biti stavljeno u fond kojim se imao služiti njezin sin Daniel koji je umro lani, par mjeseci prije svoje majke i također od prekomjerne doze lijekova za vrijeme posjete svojoj majci i tek rođenoj sestri u bolnici na Bahamima.

Tko će upravljati fondom male Dannielynn nije poznato, no postoje nagađanja da bi to mogao biti upravo Howard Stern koji je navodno time uvjetovao Birkheadu prepustiti odgoj i skrbništvo nad kćeri. U prilog teoriji o dogovoru dvojice muškaraca ide i činjenica da je Larry Birkhead odustao od podizanja tužbe protiv Sterna za ubojstvo Anne Nicole Smith, a koju je najavljivao nakon što se riješi pitanje njegova očinstva.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika