11.04.2007. / 18:13

Autor: Stjepan Marković

SDP

Račanov nasljednik birat će se 21. travnja na konvenciji

"Novog predsjednika stranke izabrat ćemo na stranačkoj konvenciji koja je zakazana za 21. travnja", rekla je Željka Antunović na konferenciji za novinare koja se održala nakon sastanka Glavnog odbora SDP-a. Na toj konvenciji bi se trebao samo birati nasljednik Ivice Račana. Glavni odbor SDP-a počeo je sa zasjedanjem u 15 sati, nedugo nakon što je objavljena ostavka Ivice Račana s mjesta predsjednika SDP-a.

Glasnogovornik stranke Zoran Milanović je na novinsko pitanje o mogućoj kandidaturi izjavio: "Pojaviti će se još mnogo spekulacija i mnogo imena kandidata, no o tome je sada neupitno govoriti". Na njega se nadovezala Željka Antunović koja je izjavila: "Bilo kakvo kalkuliranje imenima Račanovog nasljednika je neumjesno, u najmanju ruku preuranjeno. Kandidiranje ne ovisi o pojedincu, nego o proceduri i podršci stranke"

Željka Antunović je zahvalila svim članovima i simpatizerima stranke na podrški te dodala: "Nastavljamo s intenzivnim radom na terenu i s još odlučnijim promoviranjem socijaldemokracije u Hrvatskoj."

Na pitanje o Račanovom zdravstvenom stanju Željka Antunović je izjavila: "Račan je bolestan čovjek koji se treba potpuno posvetiti svojem liječenju. O razvoju situacije i njegovom zdravstvenom stanju ćemo i dalje obavještavati javnost".

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika