12.04.2007. / 10:51

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Nacionalna i sveučilišna knjižnica otvorila svoja vrata 24 sata

Projekt "Knjižnica otvorenih vrata - 24 sata" obilježen je prigodnom svečanošću na kojoj je ulomke iz svoje predstave "Govorite li hrvatski - Zapisi iz hrvatske književnosti" izveo glumac i sveučilišni profesor Joško Ševo

Od srijede, 11.travnja, navečer nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) otvorena je svim korisnicima 24 sata radnim danom od ponedjeljka do petka. Subotom će raditi do 15 sati, a nedjeljom će, kao i do sada, biti zatvorena.

Projekt "Knjižnica otvorenih vrata - 24 sata" obilježen je prigodnom svečanošću na kojoj je ulomke iz svoje predstave "Govorite li hrvatski - Zapisi iz hrvatske književnosti" izveo glumac i sveučilišni profesor Joško Ševo.

Tihomir Maštrović, glavni ravnatelj NSK podsjetio je da je projekt potaknuo ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac vodeći se iskustvom rada sveučilišnih knjižnica na američkim sveučilištima. O zanimanju ovog projekta pokazuje podatak da su iskaznice za rad u NSK u razdoblju od 21 sat do 8 sati ujutro ''planule'' za 15 minuta.

Vezane vijesti

Izgubljeni u prijevodu

Izgubljeni u prijevodu

Urednica Hloverka Novak Srzić pokušala je u HTV-ovoj emisiji 'Otvoreno' razriješiti umjetno stvoreno pitanje prijevoda srpskih filmova. Prve minute… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika