12.04.2007. / 15:42

Autor: Nacionalova redakcija

BAGDAD

Napadnut irački parlament

Dvije osobe poginule su, a najmanje 10 je ozlijeđeno u četvrtak u eksploziji u zgradi iračkog parlamenta koji se nalazi u zaštićenoj Zelenoj zoni u središtu Bagdada, javljaju agencije.

Eksplozija se dogodila u kantini parlamenta u trenutku kada je nekoliko zastupnika ručalo. Policija je potvrdila da je eksploziju u zgradi parlamenta izazvao napadač samoubojica koji je eksploziv nosio skriven oko pojasa. Kako javlja France presse, poginulo je dvoje zastupnika, a još najmanje desetoro je ljudi ozlijeđeno. Poginuo je Mohammad Awad, zastupnik sunitske Fronte nacionalnog dijaloga, rekao je za Associated Press Saleh al-Mutlaq, čelnik stranke koja u parlamentu ima 11 mandata. Među ozlijeđenima je i jedna sunitska zastupnica, dodao je. Dužnosnik osiguranja u parlamentu rekao je da je drugi poginuli zastupnik šijit. Glasnogovornik američkog veleposlanstva u Bagdadu rekao je da u eksploziji nema američkih žrtava.

Napad u iračkom parlamentu dogodio se nekoliko sati nakon samoubilačkog bombaškog napada kojim je srušen bagdadski most al-Sarafiya. U tom je napadu poginulo najmanje desetero ljudi, a 26 je ozlijeđeno. Policija je objavila da je napad počinjen kamionom-bombom, no snimka APTN-a pokazuje da je most prekinut na dva mjesta, što bi moglo upućivati na dvije eksplozije. Most al-Sarafiya bio je jedan od bagdadskih spomenika. Bio je star oko 75 godina, a izgradili su ga Britanci.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika