12.04.2007. / 19:22

Autor: Nacionalova redakcija

PIRANSKI ZALJEV

Slovenija tvrdi da je 25 hektara na lijevoj obali Dragonje njihovo vlasništvo

Slovenska vlada u četvrtak je u parlamentu ponovno ustvrdila da 24,5 hektara zemljišta na lijevoj obali rijeke Dragonje (Istra) smatra svojim teritorijem i da su ta zemljišta još uvijek u slovenskim zemljišnim knjigama u Piranu uvedena kao društveno vlasništvo kojim se koristi Piran, javlja Hina.

U odgovoru na izjavu zastupnika Zmage Jelinčiča o navodnoj prodaji te zemlje hrvatskim privatnim kupcima, slovenska vlada je konstatirala da je riječ o terenima kojima upravlja slovenski državni fond za poljoprivredna zemljišta i šume, te da će svi mogući pravni poslovi u vezi s tim zemljištem biti ništavni kao jednostrani potezi kojima se mijenja stanje na granici kakvo je bilo na dan osamostaljenja dviju država te da je vlasnica tog zemljišta Slovenija, a ne Hrvatska.

Vlada je Jelinčiču odgovorila da je ministarstvo vanjskih poslova već ranije u vezi s tim slučajem predalo diplomatsku prosvjednu notu, pozvalo Hrvatsku da vrati prvobitno pravno stanje na tom području, ali da još nije dobilo odgovor na notu.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika