13.04.2007. / 08:36

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Ivica Račan i dalje kritično

Račan je u stanju sužene svijesti uz povremena buđenja, te mu liječnici daju samo sredstva protiv bolova

Nakon što mu se u četvrtak, 12.travnja ujutro zdravstveno stanje naglo pogoršalo zdravstveno stanje bivšeg predsjednika SDP-a Ivice Račana i dalje je kritično unatoč poduzetim mjerama intenzivnog liječenja, priopćio je sinoć u 20 sati Ured SDP-a za odnose s javnošću.

Račan je u stanju sužene svijesti uz povremena buđenja, te mu liječnici daju samo sredstva protiv bolova. Uz njega su supruga Dijana te sinovi Ivan i Zoran. SDP je u svojem sjedištu na Iblerovu trgu noćas organizirao dežurstvo kako bi pravodobno bio informiran o stanju Ivice Račana.

Iz javnog života Račan se povukao 31. siječnja kada mu je dijagnosticiran atipični tumor u desnom ramenu. Nakon daljnjih pretraga u Gradskoj klinici u Münchenu ustanovljen mu je karcinom lijevog bubrega. Operativnim zahvatima u münchenskoj bolnici uklonjeni su mu lijevi bubreg, ureter i limfni čvorovi te metastaza tumora iz mišića desnog ramena. Nakon dviju operacija u Münchenu, u Zagreb se vratio 10. ožujka, a 24. ožujka prevezen je u KBC Zagreb zbog metastaze na mozgu. Nastavljeno je intenzivno liječenje, obavljen zahvat gama-nožem, zračenja ramena i glave.

U srijedu je Ivica Račan podnio ostavku na mjesto predsjednika SDP-a. Zdravstveno stanje počelo se pogoršavati u srijedu oko 21 sat. Vijest o pogoršanju Račanova zdravstvenog stanja prenijele su sve vodeće svjetske agencije ističući njegovu važnost u političkom životu Hrvatske.

Vezane vijesti

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi...

Milanović:' Račan ne bi bio zadovoljan stanjem u kojem se danas nalazi Hrvatska'

U povodu 4. godišnjice smrti bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Ivice Račana, izaslanstvo SDP-a koje je vodio čelnik stranke Zoran Milanović danas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika