13.04.2007. / 15:52

Autor: Ana Kirin

AUSTRALIJA

Premijer bi zaraženima HIV-om zabranio ulazak u zemlju

Australski premijer John Howard izjavio je kako bi Australija trebala useljenicima zaraženima HIV-om zabraniti ulazak u zemlju. Dodao je da bi se u određenim situacijama mogle dopustiti iznimke, ali da se u pravilu ljudima s HIV-om ne bi trebao dopustiti ulazak.

Kako je u petak 13. travnja izvjestio BBC, Howard je prilikom posjeta australskoj državi Viktoriji u kojoj se bilježi snažan porast broja oboljelih od AIDS-a, na lokalnoj radijskoj postaji rekao da će se o tom problemu još morati posavjetovati, ali da mu njegov osjećaj govori da se oboljele od HIV-a ne bi smjelo puštati u zemlju.

"Moja prva reakcija je - ne", rekao je Howards i nastavio: "Moglo bi biti humanitranih razloga zbog kojih bi se ponekad moglo razmisliti o tome da se napravi iznimka, ali, u većini slučajeva - ne".

Predstavnici javnog zdravstva u državi Viktorija za povećanje prisutnosti HIV-a djelomično krive useljenike iz inozemstva, ali i stanovnike Australije koji su doselili iz drugih dijelova zemlje.

Premijer Howard, koji se na vlasti nalazi već 11 godina, poznat je po svojim oštrim stavovima o useljavanju. Tako je zabrana ulaska u Australiju već nametnuta oboljelima od tuberkuloze.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika