13.04.2007. / 16:46

Autor: Martina Zeković

ELDR HNS

Europski liberali održali sjednicu u Zagrebu

Sjednica Vijeća Europske liberalno-demokratske i reformske stranke (ELDR), čija je članica Hrvatska narodna stranka, počela je u petak u Zagrebu. "Sastanak ove vrste održava se po prvi put u Zagrebu", izjavila je jedna od potpredsjednica europskih liberala i predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić. Prisutne je pozdravila i predsjednica ELDR-a Annemie Neyts-Uytttebroeck, te rumunjski premijer i potpredsjednik ELDR-a Calin Popescu Tariceanu.

Europski liberali u subotu će održati i konferenciju pod nazivom "Europska unija i jugoistočna Europa - iskustva" na kojoj bi sudionike, uz Neyts-Uytttebroeck i Pusić, trebao pozdraviti i predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji je do izbora na tu dužnost bio član HNS-a.

ELDR okuplja 51 europsku liberalnu stranku iz više od 30 zemalja. Treća je po snazi politička grupacija s oko deset posto zastupnika u Europskom parlamentu, iza Europske pučke stranke i Europske socijalističke stranke. ELDR je kao stranka utemeljen 1993., a glavni su mu politički ciljevi jačanje liberalno-demokratske orijentacije u Europi i suradnja stranaka te orijentacije u različitim državama u stvaranju zajedničkog programa za natjecanje na izborima za EP. Od 2001. godine, HNS je punopravni član ELDR-a, a Vesna Pusić prošle je godine izabrana za jednu od potpredsjednica stranke.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika