13.04.2007. / 19:50

Autor: Martina Zeković

EURO 2012.

Walesa moli Platinija da podrži poljsko-ukrajinsku kandidaturu

Predsjednik Europskog nogometnog saveza Michel Platini, dobio je pismo bivšeg poljskog premijera i dobitnika Nobelove nagrade za mir Lecha Walesa, u kojem ga moli da podrži poljsko-ukrajinsku kandidaturu za dobijanje Europskog nogometnog prvenstva 2012., objavili su poljski mediji.

U pismu stoji da bi "pobjeda poljsko-ukrajinske kandidature bila jasan signal priznanja i uvažavanja promjena koje su se u istočnoj Europi dogodile u posljednjih petnaestak godina, te da bi odabir Poljske i Ukrajine bio čin koji UEFA ne bi požalila". Walesa dodaje da su i Poljska i Ukrajina u ovom trenutku dovoljno snažne zemlje da iznesu teret organizacije festivala europskog nogometa, ali se i izravno obraća Platiniu da se prisjeti njegova gostovanja sa momčadi Juventusa u poljskom Gdanjsku 1983. u vrijeme žestokih političkih previranja u toj zemlji.

"U Gdanjsku i Poljskoj te 1983. još uvijek je čvrsto vladao komunizam, a stadion je tada bio okružen policajcima naoružanim do zuba. Zahvaljujući upravo Poljacima i pokretu Solidarnost 'željezna zavjesa' komunizma više ne postoji, a Europa je ujedinjena", istaknuo je Walesa u pismu Platiniu.

Odluka o domaćinu EURA 2012 bit će donešena u srijedu, 18. travnja, u Cardiffu.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika