14.04.2007. / 14:35

Autor: Ana Kirin

VATIKAN

Prvi privatni susret pape Benedikta i Georgea Busha

Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi izjavio je u subotu 14. travnja da će papa Benedikt XVI. 9. ili 10. lipnja u privatnu audijenciju primiti američkog predsjednika Georga W. Busha. Bit će to prvi privatni susret Busha i Benedikta XVI.

To je osobito zanimljivo ako se uzme u obzir da je papa u svojoj Uskršnjoj poruci "urbi et orbi" tj. gradu i svijetu kazao kako "iz Iraka ne dolazi ništa dobroga", aludirajući pritom na američku politiku u toj zemlji.

George W. Bush bi u lipnju ove godine trebao doći u Europu na sastanak na vrhu najrazvijenijih zemalja svijeta G8 koji će se održati u Njemačkoj. Na svojoj europskoj turneji posjetit će i Vatikan, a u Italiji će službeno sastati i s premijerom Romanom Prodijem.

Susreta Prodija i Busha dogovoren je nakon polemika koje su Washington i talijanska vlada lijevog centra vodili oko politike prema Iraku, oko plaćanja otkupnine za taoce otete u Iraku, te glede procesa protiv američkog vojnika koji je u Bagdadu ubio talijanskog agenta tajne službe Nicolu Caliparija dok je u zračnu luku vodio tek oslobođenu novinarku Giulianu Sgrenu.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika