14.04.2007. / 18:47

Autor: Melisa Skender

Galerija

Najskuplji razvodi slavnih prema Forbesu

Časopis Forbes objavio je listu deset najskupljih razvoda slavnih na kojoj prvo mjesto zauzima američka košarkaška legenda Michael Jordan i njegova uskoro i formalno bivša supruga Juanita. Sudska parnica još je u tijeku, no prema Forbesu bivša bi bankarka mogla 'keširati' više od 150 milijuna dolara. Juanita je radila na šalteru banke kad se par upoznao, a 1989. kad su se oženili Michael Jordan već je imao na osam godina potpisan ugovor sa Chicago Bullsima vrijedan 25 milijuna dolara. Godišnje je, također, zarađivao 30 milijuna dolara zahvaljujući Nikeu i drugim reklamnim ugovorima. Za vrijeme trajanja braka procjenjuje se da je zaradio 350 milijuna dolara.

Na drugom je mjestu Forbesove liste najskupljih razvoda pjevač Neil Diamond koji se od supruge Marcie Murphey razveo 1994. godine nakon 25 godina braka i ostavio joj 150 milijuna dolara o čemu je kasnije izjavio: «Ona zaslužuje svaki taj peni».

Treće mjesto pripalo je redatelju Stevenu Spilbergu koji je glumici Amy Irving koju je 1977. upoznao na audiciji za film «Bliski susreti treće vrste» ostavio 100 milijuna dolara. Par se oženio 1985. a u braku su proveli samo četiri godine. Irving je na sudu uspješno osporila predbračni ugovor koji je, navodno, bio sastavljen na salveti. Danas je Spilbergov imetak, procjenjuje se, težak čak tri milijarde dolara.

Četvrto mjesto zauzima Harrison Ford, a njegova bivša supruga Melissa Mathison nakon 21 godine braka u sporazumnom je razvodu dobila 85 milijuna dolara i pravo na postotak od zarade na svakom filmu koji je Harrison Ford snimao u vrijeme njihovoga braka, uključujući tu i prodaju DVD izdanja «Indiane Jonesa» i «Bjegunca». Iznos od 85 milijuna dolara i ne čini se osobitim ako se usporedi s podatkom da Harrison Ford od 1995. godine snima za honorar od 20 milijuna dolara po filmu.

Na petom je mjestu također glumac, Kevin Costner koji je svojoj bivšoj supruzi Ciondy Silva ostavio 80 milijuna dolara. Par se upoznao na Kalifornijskom sveučilištu, vjenčali su se 1978. a rastali 16 godina kasnije.

Na petom mjestu Paul McCartney još uvijek pokušava dobiti sudsku parnicu protiv Heather Mills, no Forbes procjenjuje da će ga četiri godine braka s 30 godina mlađim top modelom stajati najmanje 60 milijuna dolara. Čini se sitnicom u usporedbi s iznosom od 700 milijuna dolara na koliko se procjenjuje cjelokupni McCartneyev imetak.

Sedmo mjesto pripalo je redatelju «Titanika» Jamesu Cameronu koji je svojoj bivšoj, glumici Lindi Hamilton, ostavio polovinu honorara što ga je zaradio na «Titaniku», dakle 50 milijuna dolara.

Michael Douglas na osmom je mjestu, a svojoj bivšoj supruzi Diandri Douglas ostavio je 1998. godine kad su se sporazumno razveli 45 milijuna dolara te kuće na Beverly Hillsu i na Majorci. Par se upoznao na inaguracijskoj zabavi Jimmyja Cartera 1977. kad je njoj bilo samo 19 godina i oženili se šest tjedana potom.

Lionel Richie, koji je svojom je brakorazvodnom parnicom 2004. punio novine, našao se na devetom mjestu. Bilo mu je 36 godina kad je 1984. na olimpijskim igrama u Los Angelesu upoznao 18-godišnju plesačicu Diane. Devet godina kasnije rastao se od svoje prve supruge i 1996. oženio s Diane koja je u brakorazvodnoj parnici tražila mjesečno 15 tisuća dolara za odjeću, 50 tisuća za manikiranje, masaže i općenito wellness tretmane, kao i godišnji budžet za plastične operacije u iznosu od 25 tisuća dolara. Završila je s 20 milijuna dolara koje joj je pjevač isplatio.

Najgore od svih žena slavnih prošla je na koncu Jerry Hall nasljedivši od Micka Jaggera svega 15 do 20 milijuna dolara. Britanski roker i super model iz Texsasa upoznali su se 1977. i imali dvoje djece prije no što su se 1990. oženili na Baliju. Kad je Jerry Hall 1999. podnijela zahtjev za razvod jer Mick je napravio dijete brazilskoj manekenki, on joj je zaprijetio da će na sudu osporiti pravnu valjanost braka sklopljenog prema hinduističkim običajima te su se izvan suda nagodili da joj isplati iznos koji je tada bio tek sitan dio njegovog imetka što se procjenjivao na 325 milijuna dolara.

Fotogalerija

  • 1. mjesto: Michael i Juanita Jordan - preko 150 milijuna dolara
  • 2. mjesto: Neil Diamond i Marcia Murphey - 150 milijuna dolara
  • 3. mjesto: Steven Spilberg i Amy Irving - 100 milijuna dolara
  • 4. mjesto: Harrison Ford i Melissa Mathison - 85 milijuna dolara
  • 5. mjesto: Kevin Costner i Cindy Silva - 80 milijuna dolara
  • 6. mjesto: Paul McCartney i Heather Mills - najmanje 60 milijuna dolara
  • 7. mjesto: James Cameron i Linda Hamilton - 50 milijuna dolara
  • 8. mjesto: Michael i Diandra Douglas: 45 milijuna dolara
  • 9. mjesto: Lionel i Diane Richie - 20 milijuna dolara
  • 10. mjesto: Mick Jagger i Jerry Hall - 15 do 20 milijuna dolara

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika