16.04.2007. / 08:27

Autor: Nacionalova redakcija

AUSTRALIJA

Srpski emigranti nastoje spriječiti izručenje kapetana Dragana

Predsjednik odbora George Bubalo rekao je da će australski Srbi platiti "bez obzira koliko trajalo i koliko ih stajalo, ako treba i milijun dolara", kako bi Vasiljković ostao u Australiji, jer "on je australski državljanin"

Australska srpska zajednica nastoji spriječiti izručenje Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj, za što je dosad potrošila pola milijuna australskih dolara, a spremna je prikupiti još novca, javlja Hina.

Udruga "Srbi za pravdu i demokraciju" objavila je kako je spremna potrošiti milijun dolara za troškove obrane Vasiljkovića na australskom Vrhovnom sudu, nazvavši proces protiv tzv. Kapetana Dragana "lovom na vještice".

Predsjednik odbora George Bubalo rekao je da će australski Srbi platiti "bez obzira koliko trajalo i koliko ih stajalo, ako treba i milijun dolara", kako bi Vasiljković ostao u Australiji, jer "on je australski državljanin".

Područni sud Novog Južnog Walesa u Sydneyu u četvrtak je odlučio da je Vasiljković podoban za izručenje Hrvatskoj koja ga traži zbog sumnje da je kao zapovjednik srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj sudjelovao u ratnim zločinima protiv civila, hrvatskih vojnika i zatvorenika.

Ako Vasiljkovićeva žalba protiv izručenja bude odbijena, australski ministar pravosuđa David Johnston donijet će konačnu odluku hoće li ga izručiti Hrvatskoj kako bi mu se sudilo.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika