16.04.2007. / 12:02

Autor: Martina Zeković

EURO 2012.

Repubblica: Italija će dobiti organizaciju Eura 2012.

Za Italiju će u Cardiffu lobirati izbornik Marcello Lippi koji je s nogometnom reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. Talijansko izaslanstvo sastoji se od točno 31 osobe, a u utorak će u ime vlade u Cardiff otputovati ministrica sporta Goivanna Melandri

Prema pisanju talijanskog lista Repubblica, Italija će dobiti organizaciju nogometnog prvenstva 2012. Takvu tvrdnju list argumentira navodnim paktom između Italije i Rusije koja je povukla svoju kandidaturu za 2012. u korist Italije, ali će se kandidirati za Euro 2016. kada bi trebala dobiti potporu Rima. "Ako će Rusija poštovati pakt onda je stvar gotova", navodi Repubblica.

Za Italiju će u Cardiffu lobirati izbornik Marcello Lippi koji je s nogometnom reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. Talijansko izaslanstvo sastoji se od točno 31 osobe, a u utorak će u ime vlade u Cardiff otputovati ministrica sporta Goivanna Melandri. Bit će predstavljen i video snimak s porukom talijanskog šefa države Giorgia Napolitana.

Italija planira za Euro 2012. uložiti 672 milijuna eura, dok će još 200 milijuna eura uložiti za sigurnost. Ukupno će u narednih pet godina biti utrošeno tisuću milijuna eura.

Repubblica procjenjuje kako je kandidatura Hrvatske i Madžarske slaba, a u porastu su šanse Poljske i Ukrajine, dok će Italija proći već u prvom krugu.

Italija će obnoviti stadione u Rimu, Milanu, Bariju, Firenci i Udinama, a potpuno nove će izgraditi u Napulju, Torinu i Palermu. Najveći stadion je u Milanu koji prima gotovo 84 tisuće gledatelja, a najmanji u Udinama koji prima nešto više od 30 tisuća.

Slovenski pak mediji tvrde kako je neizvjesno tko će biti domaćin Europskog prvenstva u nogometu 2012. godine iako je dosta izgledno da će se ono igrati u susjedstvu Slovenije. Iako Italija vodi na kladionicama, njena je kandidatura zasjenjena skandalom s podmićivanjem sudaca i navijačkim izgredima, a poljsko-ukrajinska kandidatura opterećena je trenutnom političkom situacijom u Ukrajini i namještanjem rezultata u poljskom nogometu.

STA dalje navodi kako bi Mađari željeli vratiti nekadašnji položaj kakav je kod njih zauzimao nogomet jer već 20 godina nisu osvojili nijedno važno natjecanje, a najuspješniji klub Ferencvaros pred stečajem. Hrvatska u svom lobiranju igra i na svoje sredozemne ljepote i turizam, pa bi više voljeli dobiti organizaciju Eura 2012. nego postati svjetski prvaci u nogometu, a svoju pomoć u obnovi stadiona za prvenstvo ponudila je i vlada, dodaje slovenska agencija.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika