16.04.2007. / 17:00

Autor: Nina Tomljanović

VUKOVAR

Održano predavanje o prednostima NATO-a

"Glavna poruka ulaska bilo koje zemlje u NATO jest izbjegavanje rata i ratnih sukoba, o čemu svjedoči i podatak da niti jedna članica toga saveza od osnutka do danas nije ratovala na svojem području", kazao je veleposlanik Božinović

U ponedjeljak, 16. travnja član Državnog odbora za članstvo RH u NATO-u i voditelj hrvatske Misije pri NATO-u veleposlanik Davor Božinović održao je u Palači "Srijemu" predavanje o interesima i dobrobiti koje Hrvatskoj nosi članstvo u NATO-u.

"Glavna poruka ulaska bilo koje zemlje u NATO jest izbjegavanje rata i ratnih sukoba, o čemu svjedoči i podatak da niti jedna članica toga saveza od osnutka do danas nije ratovala na svojem području", kazao je veleposlanik Božinović. Također je dodao kako je uloga NATO-a bila i ostala zaštita suverenosti, integriteta i mira njegovim državama članicama.

Uoči predavanja te u razgovoru s novinarima, na upit o otporu dijela javnosti učlanjenju Hrvatske u NATO, Božinović je odgovorio kako "u Hrvatskoj ne postoje otpori NATO-u, nego su građani slabo informirani o prednostima priključenja NATO-u". Podsjetio je kako je ulazak u NATO, osim članstva u EU, prioritetan hrvatski vanjskopolitički interes.

Uz čelnike Vukovarsko-srijemske županije, predavanju su nazočili i članovi Županijskog poglavarstva, vijećnici Županijske skupštine te načelnici i gradonačelnici općina i gradova u toj županiji.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika