16.04.2007. / 17:26

Autor: Nina Tomljanović

HRT

Otvoren natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a

Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani s visokom stručnom spremom, s najmanje pet godina radnog iskustva, znanjem svjetskog jezika te organizacijskim i upravljačkim sposobnostima dokazanima u dosadašnjem radu

U ponedjeljak, 16. travnja programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) objavilo je javni natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a, nakon što na prošlom natječaju nitko od kandidata nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu glasova.

Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani s visokom stručnom spremom, s najmanje pet godina radnog iskustva, znanjem svjetskog jezika te organizacijskim i upravljačkim sposobnostima dokazanima u dosadašnjem radu.

Osoba s imunitetom ili stranački ili državni dužnosnik ne mogu biti izabrani za glavnoga ravnatelja HRT-a.

U prijavi su kandidati dužni priložiti domovnicu i potvrdu o prebivalištu, diplomu, presliku radne knjižice, diplomu filozofskog fakulteta - studij jezika ili odgovarajuću svjedodžbu škole stranih jezika, pisanu izjavu da nije državni i stranački dužnosnik i da nema kazneni imunitet te potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Uz to, potrebno je priložiti životopis, program rada i razvoja HRT-a za mandatno razdoblje, s razradom po godinama, koji sadržava i poslovnu i razvojnu koncepciju HRT-a.

Prijave na natječaj treba dostaviti u roku od 14 dana od dana objave na adresu Vijeća HRT-a 10 000 Zagreb, Prisavlje 3, s naznakom Natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Natječaj je objavljen u ponedjeljak u tiskovinama, no do popodnevnih sati nije bio objavljen na službenim internetskim stranicama Narodnih novina.

Budući da na sjednici Programskog vijeća 26. ožujka nitko od kandidata nije uspio dobiti potrebnu dvotrećinsku većinu glasova, Programsko vijeće je na idućoj sjednici, 29. ožujka izabralo Vanju Sutlića za vršitelja dužnosti ravnatelja i raspisalo natječaj za novog ravnatelja.

Vanja Sutlić na dužnost je stupio 1. travnja i na njoj može ostati najduže šest mjeseci ili do izbora novog ravnatelja nacionalne radiotelevizije.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika