16.04.2007. / 17:57

Autor: Nina Tomljanović

RIM

Papa Benedikt XVI. proslavio 80. rođendan

Msgr. Georg Ganswein, papin tajnik izjavio je da je Papa primio puno cvijeća, darove poput knjiga, muzičkih CD-a, a jedan anonimni Talijan poslao mu je velikog medvjeda-igračku, koju je Papa darovao jednoj dječjoj bolnici u Rimu

Papa Benedikt XVI. u ponedjeljak, 16. travnja slavi 80. rođendan uz čestitke koje je dobio iz cijelog svijeta, audijencijama, svečanim ručkom i koncertom.

U papinskoj palači na svečanom ručku bili su kardinali i biskupi rimske kurije. Benedikt XVI. primio je predsjednika rodne Bavarske Edmunda Stoibera, izaslanstvo Muenchena i tamošnje biskupije na čelu s msgr. Friedrichom Wetterom.

Papa je primio i metropolita Ionannisa, jednog od najvećih pravoslavnih teologa, kao izaslanika patrijarha iz Kostantinopolisa Bartolomea I.

Msgr. Georg Ganswein, papin tajnik izjavio je da je Papa primio puno cvijeća, darove poput knjiga, muzičkih CD-a, a jedan anonimni Talijan poslao mu je velikog medvjeda-igračku, koju je Papa darovao jednoj dječjoj bolnici u Rimu.

Rođendan su mu čestitali i mnogi državnici, među njima i ruski predsjednik Vladimir Putin koji se zauzeo za uspostavu čvršćih veza između Vatikana i Moskve. Papi je rođendansku čestitku uputio i patrijarh Ruske pravoslavne crkve Aleksije II.

U dvorani Pavla VI. Papa je prisustvovao koncertu simfonijskog orkestra iz Stuttgarta održanom u njegovu čast. Izvedena su djela Mozarta i Dvoržaka.

U prodaju je u talijanskim knjižarama puštena i knjiga Benedikta XVI. "Isus iz Nazareta", što je prva Papina knjiga.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika