22.07.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE

DODJELJENE TOP STIPENDIJE

Tko su sretni dobitnici najviše stipendije u državi?

Akcija “Top stipendija za top studente” koju su pokrenuli Erste&Steiermarkische Bank, VIPnet i tjednik Nacional je ovoga ponedjeljka stigla do svog ovogodišnjeg svečanog trenutka u kojem su obznanjena imena sretnih dobitnika. Fond od 320.000 kuna podjelili su Mario Vašak, Barbara Kvenić, Suzana Varga, Vjekoslav Kovač, Pero Mrnarević, Maja Laura Potočki, Silvia Golem te Josip Jularić. Svečanoj dodjeli u hotelu Sheraton prisustvovao je i Predsjednik RH Stipe Mesić te brojni uglednici.

U Hrvatskoj prema službenim podacima samo 5,4 posto stanovništva ima fakultetsku naobrazbu. U usporedbi s razvijenim zapadnim zemljama, u Hrvatskoj ima 2-3 puta manje visokoobrazovanog stanovništva, a samo u prošlom desetljeću u inozemstvo je otišlo približno 100.000 mladih i obrazovanih građana. Ulaganje u one najkvalitetnije sigurno je i ulog u budućnost, što je i glavni motiv akcije “Top stipendija za top studente”.

Organizatori ove akcije su tvrtke koje su i dosad bile izrazito orijentirane prema mladima te su opet pokazale put ostalim gospodarskim i privrednim subjektima. A kolika je potreba za ovakvim akcijama vidjelo se već i po odazivu studenata: u redakciju Nacionala pristigla je čak 281 prijava. Radi se o iznimnim studentima i već nakon prvog pogleda na pristiglu dokumentaciju bilo je jasno da će biti vrlo teško izabrati dobitnike stipendija.

Odabir sedam najboljih studenata koji će deset mjeseci primati mjesečni iznos od 4000 kuna napravila je stručna komisija koju čine Domagoj Jelić, predsjednik studentskog zbora Zagrebačkog sveučilišta, Jasmina Malnar, rukovoditelj Marketing komunikacija VIPneta, Robert Bajruši, Nacionalov novinar, Tihomir Cipek, profesor na Fakultetu političkih znanosti, Tihomir Hunjak, prorektor Zagrebačkog sveučilišta i dekan Fakulteta informatike i organizacije u Varaždinu, te Vanda Szabo, direktorica Službe za poslove osoblja Erste&Steiermarkische Bank. Komisija se više puta sastajala kako bi jednoglasno donijela konačnu odluku o sedam dobitnika stipendije. Osmog stipendista izabrali su Nacionalovi čitatelji putem glasačkih kupona. Radi se o Josipu Julariću.

“Top stipendija” je definitivno jedan od značajnijih društveno korisnih projekata pokrenutih ove godine.

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika