Objavljeno u Nacionalu br. 596, 2007-04-17

Autor: Nacionalova redakcija

TELEKOMUNIKACIJE

Kaznena prijava protiv Miroslava Kovačića

MIROSLAV KOVAČIĆ bliski je suradnik premijera Ive SanaderaMIROSLAV KOVAČIĆ bliski je suradnik premijera Ive SanaderaPolicija istražuje navode anonimne kaznene prijave protiv Miroslava Kovačića, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku i bliskog suradnika premijera Ive Sanadera. U prijavi koju je USKOK zaprimio potkraj prošle godine Kovačić je optužen da je nezakonito omogućio tvrtki Siemens da bez javnog natječaja sklopi posao vrijedan 1,6 milijuna eura s tvrtkom Odašiljači i veze d.o.o. čijeg je Nadzornog odbora predsjednik. Osim Kovačića, za slične propuste terete i predsjednika Uprave Odašiljača i veza Nikolu Perčina, članove uprave Zorana Šimca i Zdenka Luburića te Tigrana Vržinu, također iz Odašiljača i veza, ali za poslove puno manje novčane vrijednosti.

U kaznenoj se prijavi tvrdi da je Kovačić 4. listopada 2005. dao suglasnost za potpisivanje ugovora između Odašiljača i veza i kompanije Siemens. Ugovorom koji je potpisan šest dana poslije dogovorena je kupnja Siemensove telekomunikacijske opreme vrijedne 1.611.000 eura.

U razgovoru za Nacional Miroslav Kovačić rekao je da zna za kaznenu prijavu, ali poručio je da će se suzdržati od ikakvih komentara dok ne završi istraga. Krugovi bliski Kovačiću tvrde pak da je on uvjeren kako nema osnove za kazneni progon. Uskoro će se vidjeti jesu li točne i tvrdnje prema kojima je policija obradu tog predmeta završila, ali s preporukom Državnom odvjetništvu da ne podiže optužnice.

Vezane vijesti

Atos kupio Siemens IT Solutions and Services

Atos kupio Siemens IT Solutions and Services

Atos, međunarodna kompanija za pružanje usluga na području informacijskih tehnologija, danas je objavila dovršetak preuzimanja društva Siemens IT… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika