16.04.2007. / 18:52

Autor: Nacionalova redakcija

AFERA RIJEČKA BANKA

Pronađen novi sudski vještak

Riječki Županijski sud povjerio je novo, treće vještačenje u kaznenom predmetu protiv šestero optuženih u "slučaju Riječke banke" Hrvatskoj strukovnoj udruzi eksperata i sudskih vještaka u Zagrebu, a za izradu nalaza i mišljenja vještacima je određen rok od pet mjeseci.

Nastavak glavne rasprave u "slučaju Riječke banke" bio je zakazan za kraj ožujka ali je sutkinja Ika Šarić suđenje odgodila na neodređeno vrijeme jer nije obavljeno vještačenje, odnosno zato što su nalazi dvojice prethodnih sudskih vještaka proglašeni nevaljanima, a sud do tada nije uspio pronaći novog vještaka.

Optužnica protiv šestero bivših djelatnika Riječke banke podignuta je u ožujku 2003. godine, dorađena je u prosincu 2004., a suđenje je počelo u travnju 2006. Svi optuženici brane se sa slobode, a izjavili su da se ne osjećaju krivima ni po jednoj točki optužnice.

Županijsko državno odvjetništvo u optužnici je navelo da je Riječka banka od 1997. do 2002. godine oštećena za oko 97 milijuna dolara, a za kažnjiva djela optužilo je šestero bivših djelatnika. Prvooptuženi Eduard Nodilo tereti se za sklapanje štetnih ugovora, bivše voditeljice Odjela deviznih sredstava Snježana Podobnik i Mirta Vlah, bivši predsjednik i član Uprave Ivan Štokić i Borislav Perožić te bivši direktor Direkcije deviznih sredstava Milojko Tankosić terete se za pomaganje u sklapanju štetnih ugovora, a Štokić i Perožić još i za zloporabu položaja i ovlasti.

Vezane vijesti

Postupak stoji dok se ne nađe novi sudski vještak

Glavna rasprava u "slučaju Riječke banke" koja se trebala održati u petak 30. ožujka odgođena je na neodređeno vrijeme jer, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika