16.04.2007. / 20:06

Autor: Nacionalova redakcija

OSIJEK

Sud odlučio o prijedlogu ŽDO-a za produljenje i određivanje pritvora

Po riječima Glavaševih odvjetnika Dražena Matijevića i Ante Madunića "ako je Izvanraspravno vijeće donijelo odluku o određivanju pritvora bez obzira na to što će ona biti sutra objavljena, Glavaš će još danas biti pritvoren"

U ponedjeljak, 16. travnja kasno popodne Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku je nakon javne sjednice i višesatna glasovanja i vijećanja odlučilo o prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva za produljenjem i određivanjem pritvora sedmorici osumnjičenika u slučaju "selotejp", a sadržaj odluke bit će objavljen u utorak, izvijestio je Miroslav Rožac, glasnogovornik Suda.

Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak je podignulo optužnicu protiv Branimira Glavaša, Ivice Krnjaka, Gordane Getoš-Magdić, Mirka Sivića, Dine Kontića, Tihomira Valentića i Zdravka Dragića, koji se terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine. U optužnici se navodi da se produljenje pritvora traži za šest osumnjičenika te određivanje pritvora za Branimira Glavaša.

Za Mirka Silića šestomjesečni pritvor istječe u ponedjaljak oko 22,05, a ostalima idućih nekoliko dana.

Po riječima Glavaševih odvjetnika Dražena Matijevića i Ante Madunića "ako je Izvanraspravno vijeće donijelo odluku o određivanju pritvora bez obzira na to što će ona biti sutra objavljena, Glavaš će još danas biti pritvoren". Dodali su kako bi to "bio pravni presedan jer ga ni jedan saslušani svjedok ne tereti osim u prvom iskazu Gordana Getoš-Magdić, koja je poslije taj iskaz pred istražnim sucem povukla s obrazloženjem da je dan pod prisilom".

Glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Edita Roterbauer na upit je li policija dobila nalog za uhićenje Branimira Glavaša rekla u 18,30 sati "nikakav nalog nismo dobili, a ako ga dobijemo, postupit ćemo po sudskoj odluci".

Žalbe na produljenje ili određivanje pritvora ne isključuju odluku Izvanraspravnog vijeća.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika