17.04.2007. / 12:06

Autor: Nina Tomljanović

PUTOVANJA

Ryanairom do New Yorka za 10 eura

Osim toga nuditi će i skuplja mjesta u prvoj klasi namijenjena poslovnim putovanjima, kazao je O'Leary koji bi s kormila Ryanaira trebao odstupiti u sljedeće dvije do tri godine

Ryanair, najveći europski diskontni avioprijevoznik u sljedeće će tri do četiri godine pokrenuti niskotarifnu kompaniju koja će po povoljnim cijenama prometovati na transatlantskim rutama iz Europe na američki kontinet.

Michael O'Leary, čelnik kompanije najavljuje kako će karta za let do New Yorka stajati samo 10 eura. Irski prijevoznik na taj se kork odlučio uoči potpisivanja sporazuma o otvorenom nebu između EU-a i SAD-a koji omogućuje veći broj transatlantskih letova i niže cijene aviokarata.

Neki analitičar unutar avioindustrije smatraju da nakon što zakon o otvorenom nebu stupi na snagu neće drastično pojeftiniti cijene aviokarata zbog visoko konkurentskog tržišta. U prilog tome ide i istraživanje britanskog tijela nadležnog za civilno zrakoplovstvo u kojemu piše da putnici koji u SAD lete poslovno ili na odmor u sljedećih pet godina mogu očekivati niže cijena aviokarata tek do 10 posto.

Iz Ryanaira poručuju da će transatlantsku diskontnu aviokompaniju ustrojiti kao sestrinsku ili partnersku čiji će avioni polijetati s Ryanairovih postojećih baza u Londonu, Dublinu i Frankfurtu za američka odredišta New York, San Francisco, San Diego, Boston, Dallas i Floridu.S flotom između 30 i 50 dalekoletnih aviona konkurirat će velikim aviokompanijama British Airwaysu i Virgin Atlantic Airwaysu, ali i rivalskom Aer Lingusu koji je u ožujku objavio da će sporazum o otvorenom nebu do kraja godine iskoristiti za tri nove transatlantske rute. Aviokarte za jeftiniju ekonomsku klasu, ističe predsjednik uprave Michael O'Leary, stajat će oko 10 eura.

Osim toga nuditi će i skuplja mjesta u prvoj klasi namijenjena poslovnim putovanjima, kazao je O'Leary koji bi s kormila Ryanaira trebao odstupiti u sljedeće dvije do tri godine.

Vezane vijesti

Dvoznamenkasti rast dobiti i prihoda Ryanaira

Dvoznamenkasti rast dobiti i prihoda Ryanaira

Niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair izvijestio je u ponedjeljak o dvoznamenkastom rastu prihoda i dobiti u prvoj polovici fiskalne godine… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika