17.04.2007. / 13:15

Autor: Ana Kirin

OSIJEK

Glavaš u generalskoj odori u kafiću čeka privođenje

U razgovoru s Nacionalovim novinarom u utorak ujutro Glavaš je među ostalim rekao da je s predstavnicima tužiteljstva uspio dogovoriti pojedinosti svog dobrovoljnog odlaska u pritvor

Branimir Glavaš je u utorak 17. travnja oko 10,30 sati izišao iz svog stana u Osijeku odjeven u odoru generala Hrvatske vojske. Okružen stranačkim kolegama i prijateljima Glavaš je novinarima rekao da je njegov odvjetnik Dražen Matijević od nadležnog suca Darka Krušlina zatražio da pribavi suglasnost Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora u vezi s pritvorom.

"Riječ je o drugoj fazi postupka, a za svaku fazu kaznenog postupka potrebno je pribaviti suglasnost toga povjerenstva", rekao je Glavaš i dodao kako je prijašnja suglasnost Mandatno-imunitetnog povjerenstva konzumirana u istražnoj fazi postupka.

Glavaš je također ponovno ustvrdio da su optužbe protiv njega politički motivirane i usmjerene ne samo da ga se ponizi kao generala Hrvatske vojske i osobu koja se bavi političkim radom nego i da se ponizi Domovinski rat. Naglasio je kako je ponosan na stvaranje hrvatske države i herojsku obranu grada Osijeka.

Novinarima je Glavaš podijelio priopćenje u kojemu je optužio glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića da svjesno laže kada ga tereti da je izdao zapovijed o osnivanju postrojbe za posebne namjene koja je bila pod njegovim nadzorom.

Glavaš je novinarima podijelio i presliku zapovijedi o osnivanju prve diverzantske čete osječke operativne zone od 1. prosinca 1991. godinu koju je potpisao tadašnji zapovjednik operativne zone brigadir Karl Gorinšek.

Nakon toga je Glavaš u pratnji stranačkih kolega i prijatelja otišao u jedan od osječkih kafića, gdje sada čeka privođenje.

U razgovoru s Nacionalovim novinarom u utorak ujutro Glavaš je među ostalim rekao da je s predstavnicima tužiteljstva uspio dogovoriti pojedinosti svog dobrovoljnog odlaska u pritvor, za što je tražio uvjete pritvora kakve imaju osumnjičenici u Haagu, i to jednokrevetnu sobu, tv, radio, dvd te kompjuter.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika