17.04.2007. / 18:17

Autor: Martina Zeković

PREDSJEDNIŠTVO BIH

Radmanović neće dozvoliti još jednu tužbu BiH protiv Srbije

"Svi znaju kako se ja ponašam u vezi s tim, kako ja pristupam toj problematici i kako bi takav prijedlog prošao", izjavio je Radmanović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Nebojša Radmanović za novosadski "Građanski list" je izjavio kako neće dozvoliti da bude podnesena još jedna tužba BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. On je kazao i da se taj prijedlog neće pojaviti na Predsjedništvu BiH, koje jedino ima ovlaštenja da o nečemu takvom odlučuje, prenijela je Beta. "Svi znaju kako se ja ponašam u vezi s tim, kako ja pristupam toj problematici i kako bi takav prijedlog prošao", izjavio je Radmanović.

No druga dva člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Haris Silajdžić pisali su medijima kako je sada vrijeme za dodatni pritisak na Srbiju. Komšić smatra da sada treba pomoći Hrvatskoj u nastojanjima da dobije necenzurirane dokumente iz beogradskih arhiva jer Hrvatska samo na taj način može dobiti tužbu protiv Srbije a BiH doći do novih dokaza potrebnih za obnovu postupka pred Međunarodnim sudom pravde.

Haris Silajdžić je istaknuo da Vijeće sigurnosti UN-a na temelju tvrdnji Geoffryja Nicea ima obvezu ispitati cijeli slučaj, uključujući izdavanje naloga za objavljivanje relevantnih dokumenata.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika