17.04.2007. / 19:49

Autor: Nacionalova redakcija

RUSIJA

Kasparov pozvan na obavijesni razgovor

Na internetskoj stranici Garija Kasparova navodi se da ga FSB, nasljednik zloglasnog KGB-a, želi ispitati i utvrditi je li u javnim nastupima uoči zabranjenog prosvjeda pozivao na ekstremističke akcije

Ruska savezna služba sigurnosti (FSB) pozvala je na obavijesni razgovor bivšeg svjetskog šahovskog prvaka Garija Kasparova kako bi ga ispitala zbog mogućeg "ekstremizma" na prosvjedima protiv predsjednika Vladimira Putina, javlja Hina.

Kasparovu je u utorak 17. travnja uručen nalog za obavijesni razgovor, nakon što je u subotu uhićen i kažnjen za narušavanje javnog reda i mira na zabranjenom prosvjedu protiv predsjednika države Vladimira Putina u Moskvi.

Na internetskoj stranici Garija Kasparova navodi se da ga FSB, nasljednik zloglasnog KGB-a, želi ispitati i utvrditi je li u javnim nastupima uoči zabranjenog prosvjeda pozivao na ekstremističke akcije.

Istodobno je glasnogovornik Kremlja izjavio da su policijske snage pretjerale u reakciji na oporbene prosvjede u Moskvi u subotu i u Sankt Peterburgu u nedjelju.

Međutim, istodobno je rekao da su strani mediji preko svake mjere napuhali razinu sukoba policije i prosvjednika na tim skupovima.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika