18.04.2007. / 11:36

Autor: Mosaraf Ali

KARLOVAC

Zakazano ročište protiv liječnice Jasne Pletikose u "slučaju Martinović"

Zahtjev za pokretanjem postupka protiv Pletikose podnesen je jer nije dostavila policiji prijavu ako je posumnjala da je smrt ili ozljeda nastupila nasilnim putem

Pripremno ročište u prekršajnom postupku protiv liječnice karlovačke Hitne pomoći Jasne Pletikose, koja je pružila pomoć Zdravku Martinoviću 23. veljače kod Karlovačke pivovare, održat će se 3. svibnja na Prekršajnom sudu u Karlovcu, izvijestila je glasnogovornica tog suda Jozefa Sepi.

Sutkinja Blaženka Lugar Vladić, kojoj je predmet dodijeljen, odlučila je da na pripremnom ročištu liječnici Pletikosi pruži priliku da se očituje o događaju i eventualno predloži neko izvođenje dokaza, pa će u skladu s tim biti zakazana glavna rasprava, kazala je Sepi.

Zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka protiv liječnice Jasne Pletikose podnijelo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Zahtjev za pokretanjem postupka protiv Pletikose podnesen je jer nije dostavila policiji prijavu ako je posumnjala da je smrt ili ozljeda nastupila nasilnim putem.

Sud posjeduje "intervencijski list", koji su u karlovačkoj Općoj bolnici 23. veljače zaprimili zajedno s reanimiranim pacijentom Zdravkom Martinovićem, u kojemu je Pletikosa upisala uz dijagnozu "srčani zastoj" još i "sumnja na otrovanje".

Za to prekršajno djelo po Zakonu o lječništvu moguća je novčana kazna između pet i deset tisuća kuna, kazala je Sepi.

Karlovčanin Zdravko Martinović, koji je 23. veljače stradao tijekom šetnje s psom uz potok pokraj Karlovačke pivovare, umro je 19. ožujka.

Vezane vijesti

Medijska kampanja

Medijska kampanja

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je sa središnjeg skupa za VII. izbornu jedinicu održanog sinoć u Karlovcu birače da daju svoj glas HDZ-u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika