21.06.2003. / 00:00

Autor: Petra Smoljak

ZABAVA

JENNIFER ANISTON – NAJVEĆA AMERIČKA ZVIJEZDA

JENNIFER ANISTON – NAJVEĆA AMERIČKA ZVIJEZDA
Slavni američki financijski i poslovni magazin “Forbes” objavio je svoju ovogodišnju tradicionalnu listu najvećih američkih zvijezdi. Na prvom mjestu te rangliste na opće se iznenađenje našla televizijska glumica Jennifer Aniston, zvijezda TV-serije “Friends”. Lista se ne radi samo po zaradama zvijezda, nego se u obzir uzima i broj naslovnih stranica magazina na kojima su se pojavile, broj novinskih članaka u najutjecajnijim i najnakladnijim američkim listovima, broj pojavljivanja u radijskim i televizijskim emisijama, te interes korisnika, a po svemu tome je Jennifer Aniston nadmašila sve ostale. Ona je prošle godine zaradila 35 milijuna dolara, što nije najviše među zvijezdama, ali je interes medija za nju bio znatno veći nego interes za bilo koga drugog.
Drugo mjesto liste ravnopravno su dijelili rapperi Eminem i Dr Dre, a potom su na listi slijedili igrač golfa Tiger Woods, režiser i producent Steven Spielberg, glumica i pjevačica Jennifer Lopez, britanski glazbenik Paul McCartney, glumac Ben Affleck, televizijska voditeljica Oprah Winfrey, glumac Tom Hanks i britanski rock-sastav “The Rolling Stones”.
Zanimljivo da Britney Spears, koja je prošle godine na toj listi bila na prvom mjestu, ove godine uopće nije došla niti među prvih 100, i to stoga što se povukla iz javnosti, prekinula karijeru, a mediji su izgubili interes za nju zbog raspada njene veze s pjevačem Justinom Timberlakeom, zbog lošeg, njenog prvog, filma “Crossroads”, te zbog nekih sitnih skandala u koje je bila umiješana. Zanimljivo je također da se među prvih sto nije našao niti Brad Pitt, suprug Jennifer Aniston, koji je prethodnih godina bio visoko plasiran. Veteran košarkaš Michael Jordan, koji je svojedobno bio na prvom mjestu ove rang liste, iako je završio karijeru našao se na 13. mjestu, dok je svjetski automobilistički prvak Michael Schumacher na 19. mjestu. Spisateljica knjiga o Harryju Potteru J.K. Rowling nalazi se na 15. mjestu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika