18.04.2007. / 14:02

Autor: Nacionalova redakcija

EURO 2012.

Talijani razočarani odlukom UEFA-e

Antonio Matarrese, predsjednik saveza klubova, govori o još "jednoj pljuski talijanskom nogometu", te drži kako je Platini imao prste u takvoj odluci

Veliko razočaranje talijanskih nogometnih djelatnika izazvala je odluka Izvršnog odbora UEFA-e u Cardiffu o dodjeli organizacije Euro 2012. Poljskoj i Ukrajini.

Ocjenjuje se kako je Italija zbog skandala oko dogovaranja rezultata utakmica u nogometnom prvenstvu (calciopoli) kao i tragične epizode nasilja na stadionima i oko njih, a u jednom sukobu navijača i policije u Cataniji u veljači ove godine ubijen je policijski inspektor Riciti.

Talijanska ministrica sporta Giovanna Melandr, koja je bila u Cardiffu ne krije razočaranje, ali dodaje kako "sada moramo pobijediti na terenu".

Novoizabrani predsjednik talijanskog Nogomettnog saveza , Giancarlo Abete kaže kako je izbor bio "sportske politike, jer se htjelo otvoriti manifestaciju za 85 milijuna Europljana", koliko zajedno imaju stanovnika Poljska i Ukrajina. Abete ipak priznaje jasnu pobjedu Poljske i Ukrajine pošto je ta kandidatura dobila 8 od mogućih 12 glasova.

Antonio Matarrese, predsjednik saveza klubova, govori o još "jednoj pljuski talijanskom nogometu", te drži kako je Platini imao prste u takvoj odluci. Matarrese ne isključuje ni ostavku na svoj položaj, premda je, kaže, stupio prije godinu dana.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika