18.04.2007. / 14:48

Autor: Ana Kirin

PULA

Mesić o Glavašu i odluci UEFA-e

"Sve ono što je u nekoj sudskoj proceduri u principu ne želim komentirati, ali mislim da Glavaš ne bi smio koristiti generalsku uniformu jer je u mirovini i general je postao nakon rata. Mislim da nije baš umjesno da se na takav način pojavljuje u javnosti", izjavio je predsjednik Mesić

Komentirajući jučerašnji odlazak Branimira Glavaša u osječki zatvor u odori generala Hrvatske vojske, predsjednik Stjepan Mesić, koji u srijedu 18. travnja boravi u Puli na prvom gospodarskom forumu Istre, kazao je kako Glavaš "ne bi smio koristiti generalsku uniformu za tu prigodu".

"Sve ono što je u nekoj sudskoj proceduri u principu ne želim komentirati, ali mislim da Glavaš ne bi smio koristiti generalsku uniformu jer je u mirovini i general je postao nakon rata. Mislim da nije baš umjesno da se na takav način pojavljuje u javnosti", izjavio je Mesić i dodao kako se umirovljeni časnici i dočasnici mogu u vojnoj odori pojavljivati isključivo pri nekim posebnim prilikama, državnim blagdanima ili određenim vojnim svečanostima.

"Glavaš se treba braniti i njegovi odvjetnici moraju i mogu koristiti sva dopuštena sredstva, a to što on radi, nije umjesno", rekao je predsjednik Mesić.

Stjepan Mesić je u Puli komentirao i odluku Izvršnog odbora UEFA-e, koji je u srijedu u Cardiffu domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine dodijelilo Poljskoj i Ukrajini. U izjavi za novinare Mesić je rekao kako je očigledno ova odluka rezultirala shodno zakonu velikih brojeva.

"Dovoljno je samo znati koliko Hrvatska ima stanovnika i koliko bi se to moglo reflektirati na ono gdje se skuplja novac, od televizije do prodaje ulaznica. Nas je malo dok ove dvije zemlje spadaju među najveće zemlje u Europi", kazao je Mesić.

On smatra da je odluci Izvršnog odbora UEFA-e presudila i politička strana obzirom da je "jedna zemlja u Europskoj uniji dok druga želi ući u europske integracije".

Na novinarsko pitanje treba li se Hrvatska ponovno kandidirati za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2016. godine, Mesić je odgovorio pozitivno ali, je doda da u toj kampanji on osobno neće puno sudjelovati.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika