18.04.2007. / 17:50

Autor: Nina Tomljanović

BAGDAD

163 mrtvih i više od 200 ranjenih

Prema izjavama očevidaca, među poginulima je mnogo žena i djece, a scene s lica mjesta su zastrašujuće

U trima odvojenim eksplozijama koje su se dogodile u srijedu, 18. travnja u šijatskim četvrtima u Bagdadu ubijeno je 163 ljudi, a više od 200 ih je ranjeno, priopčile su iračke sigurnosne službe.

U središtu Bagdada, u većinskoj šijitskoj četvrti Sadrija, u najkrvavijem napadu, ubijeno je najmanje 118 ljudi, a 139 ih je ranjeno. Najvjerojatnije je bomba bila postavljena u autobusu te je aktivirana pokraj mjesne tržnice. Prema izjavama očevidaca, među poginulima je mnogo žena i djece, a scene s lica mjesta su zastrašujuće. "Ulica je pretvorena u krvavu kupelj", izjavio je jedan od njih. Neki ljudi su živi izgorjeli u zapaljenim automobilima jer ih nitko nije prići i spasiti ih.

U odvojenoj eksploziji automobila bombe na kontrolnoj točki u četvrti Sadr, najsnažnijem šijitskom uporištu u gradu, ubijeno je najmanje 35, a ranjeno više od 45 ljudi.

U srijedu ujutro u eksploziji automobila bombe u šijitskoj četvrti Karadi poginulo je 10, a ranjeno je 15 ljudi.

Ovi očito koordinirani napadi najsmrtonosniji su u Bagdadu otkako su američke i iračke snage u veljači rasporedile tisuće vojnika na ulice kako bi ojačale sigurnost u glavnom gradu i okončale sektaško nasilje.

Nakon ovih napada iračke vlasti strahuju od moguće odmazde na sunitskom stanovništvu.

Vezane vijesti

Bagdad tone u zbrku

Bagdad tone u zbrku

Dok se SAD polagano povlači iz Iraka, na površinu izlaze stare nesuglasice unutar te države i u regiji, a situacija je vrlo nestabilna. Država je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika