18.04.2007. / 18:47

Autor: Ana Kirin

BEOGRAD

Objedinjen postupak protiv Saše Radaka i ostalih 16-ero optuženika za Ovčaru

Vijeće posebnog suda za ratne zločine u Beogradu je u srijedu 18. travnja objedinilo postupak protiv prvotno 16 optuženih za ratni zločin na Ovčari s postupkom koji je vođen protiv naknadno uhićenog Saše Radaka.

Ponovljeno suđenje za ratni zločin nad 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari kod Vukovara 1991. godine počelo je prošlog mjeseca, nakon što je Vrhovni sud Srbije potkraj prošle godine ukinuo presude sa prvog suđenja.

Tako su ukinute presude protiv 16 nekadašnjih pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica", od kojih je 14 bilo osuđeno, a dvojica su oslobođena. Presuda kojom se osuđen na 20 godina zatvora ukinuta je i Saši Radaku, kojem je suđeno odvojeno zato što je uhićen nakon što je postupak protiv ostalih 16 optuženih već bio počeo.

Radak je u srijedu, nakon spajanja postupka, kao i na svom zasebnom suđenju, zanijekao krivnju da je sudjelovao u tom ratnom zločinu, te je rekao da nema ništa novo za dodati.

Branitelji ostalih optuženika zatražili su da im se dostavi Radakova obrana iz prvog postupka kako bi pratili njegovo drugo izjašnjavanje i imali uvid u moguće promjene u iskazu.

Predsjednik sudskog vijeća, sudac Vesko Krstajić zbog toga je prekinuo suđenje i nastavak odredio za 7. svibnja.

Vezane vijesti

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja, te polaganjem ruža na mjesto masovne grobnice, obilježena je 20. obljetnica ubojstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika