19.04.2007. / 08:40

Autor: Martina Zeković

UBOJSTVO

NBC primio snimku ubojice iz Virginije

Student koji je u ponedjeljak ubio 30 svojih kolega na sveučilištu u Virginiji, poslao je, na dan napada, paket američkoj televizijskoj kući NBC, priopćila je policija.Paket se sastojao od uznemirujućih fotografija, video zapisa i pisama, a poslan je između dva napada. Cho Seung-hui na video snimci upire pištoljem u kameru i ljutito priča.

Ukupno je 33 ljudi, uključujući i napadača, ubijeno u pucnjavi na dvije lokacije. "Imali ste milijardu prilika i načina da izbjegnete ono što se danas dogodilo, ali vi ste odlučili proliti moju krv. Vi ste me stjerali u kut i dali mi jedinu opciju. Odluka je bila vaša. Sada imate krvi na svojim rukama i nikada ju nećete isprati. Ja ovo nisam morao učiniti. Mogao sam otići. Ali više neću bježati", rekao je na snimci dvadesettrogodišnji ubojica.

Policija je izjavila da je Cho 2005. bio u ustanovi za mentalne bolesnike. Poslan je tamo na procjenu nakon što su se dvije studentice požalile na njega.

NBC tvrdi da štambilj na paketu upućuje da je poslan u dvosatnom periodu između napada. Na koverti je pisala pogrešna adresa i krivi poštanski broj, pa su snimku primili dan kasnije. Vodeći čovjek NBC televizijske kuće kaže da je govor na snimci teško pratiti. "Vrlo je uznemirujuće, vrlo ljuto, puno kletvi". Međutim nisu prikazane nikakve snimke ili slike samih ubojstava.

Obitelj Cho Seung-huia otišla je iz Južne Koreje s malo novca i velikim snovima o boljem životu u SAD-u, rekao je ubojičin djed za dva južnokorejska dnevnika. "Otišli su u SAD uz riječi da žele pravilno odgojiti svoju djecu i ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo", rekao je u razgovoru koji je u četvrtak objavio dnevni list Hankyoreh.

Choov djed koji je tražio da ga se zove Kim (81), živi u provinciji Kyonggi blizu Seula, rekao je kako ima malo kontakata s kćeri, ubojičinom majkom, otkako je njezina obitelj u SAD. Prije odlaska su Choovi vodili prodavaonicu rabljenih knjiga u Seulu.

"Tu su malu trgovinu kupili novcem koji je moj zet zaradio u Saudijskoj Arabiji prije braka", rekao je Kim i dodao da su u SAD otišli na poziv zetove rodbine koja je već bila tamo. "Mislili su da će u SAD moći dobro obrazovati djecu", izjavio je Kim. Sestra Seung-Huija diplomirala je na sveučilištu Princetonu. "Seung-Hui je roditeljima pravio probleme dok je bio mali, jer nije želio govoriti, ali je bio pristojno dijete. Ne znam kako se mogu iskupiti zbog nepravilnog odgoja svoje djece", izjavio je Kim za dnevnik Dong-A, uputivši izraze najdublje sućuti obiteljima osoba koje je ubio njegov unuk.

Vezane vijesti

Tragovi pokolja u Siriji

Tragovi pokolja u Siriji

Promatrači Ujedinjenih naroda koji su u petak posjetili sirijsko selo u kojem je počinjen masakr nad civilima pronašli su dokaze da su tamo bile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika